Badalona celebra la Fira de Sant Jordi al carrer Francesc Layret per segon any

  0
  52
  Sant Jordi a Badalona 2012.JPG

  22/04/2013 – Des de Martí Pujol fins al carrer Pere Claret-Carme, Francesc Layret serà demà peatonal i acollirà prop d'una quarantena de paradetes amb motiu de la diada de Sant Jordi.

  Demà dimarts, 23 d’abril, el centre de Badalona serà l’escenari de la II edició de la Fira de Sant Jordi. Per segon any consecutiu, el carrer de Francesc Layret esdevindrà peatonal per celebrar la Diada de Sant Jordi.

   

  Durant tota la jornada, Francesc Layret, entre l’avinguda de Martí Pujol i el carrer Pere Claret-Carme, quedarà tallat al trànsit de vehicles i es convertirà en un passeig ple d’estands d’entitats, comerços i escoles que posaran una variada oferta de productes a l’abast de tots els ciutadans que passegin per aquesta artèria principal de la ciutat. Cal destacar que la xifra d’estands, uns 40 aproximadament, ha multiplicat per dos el seu número en relació a la xifra registrada durant la primera edició. Degut a l’augment, el tall de Francesc Layret serà més pronunciat enguany. Si fins ara estava previst que fos fins el carrer Jaume Borràs, fonts municipals anunciaven ahir mateix que finalment s’haurà d’allargar dos carrers més enllà, fins Pere Claret-Carme.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que “el fet de doblar el nombre d’estands en aquesta segona edició demostra que el nou model de fira impulsat pel Govern municipal per potenciar la celebració de la Diada de Sant Jordi compta amb el suport de les entitats i dels comerços de la ciutat”. Garcia Albiol s’ha mostrat confiat que l’èxit de públic que va aconseguir la primera edició, amb molts visitants de fora de la ciutat, es superarà enguany i que la Fira de Sant Jordi de Badalona es convertirà en un punt de referència a nivell comarcal.

   

  En aquest tram de Francesc Layret es podran trobar activitats diverses i es podran comprar productes típics d’aquesta festivitat genuïnament badalonins. Entre les 10 del matí i les 20.30 hores, empreses i entitats de la ciutat faran activitats dirigides a tots els públics, com ara recitals de contes i poesia, concursos i jocs.

   

  Activitats programa a la II Fira de Sant Jordi

   

  ESPAI CÍRCOL CATÒLIC

  10 -11 h. Jocs de taula

  10 -20 h. Homenatge a Salvador Espriu

  16 -20 h. Activitats Xirusplai . Globoflèxia taller de dibuix

  18.30 -20 h. Conta contes a càrrec de soca-rel Abioio

   

  ESPAI CNL

  11 -11.30 h. Formació de parelles VxL

  11.30 – 13 h. Lectures al carrer

  17 – 19 h. Lectures al carrer

  18 – 19 h. Tastet de parelles

   

  ESPAI ÒMNIUM CULTURAL

  11- 13 h. Llegendes de Badalona

  16.45- 17.30 h. Xerrada "Muntanyes de Badalona” a càrrec de Josep Estruch

  17.30 – 18.30h. Música a càrrec de Cesc Gil

  18.30- 19.30 h. Música en directe a càrrec de "Perill"

   

  ESPAI ANÍS DEL MONO

  17 – 20 h. Tast d'aigua de Badalona

   

  ESPAI EDITORIAL ANGUELO

  11- 12.30 h. Descobreix els secrets en els dibuixos dels teus fills

  Experimenta amb els colors

  17.30 – 18.30 h. Descobreix els secrets en els dibuixos dels teus fills

  Experimenta amb els colors

   

  COL:LEGI SANT ANDREU

  17 – 20 h. Maquillatges de Sant Jordi

   

  COL.LEGI BADALONÈS

  17 – 20 h. Maquillatges de roses

   

  Afectacions pel tall de trànsit del carrer de Francesc Layret

   

  El tall de trànsit entre l’avinguda de Martí Pujol i el carrer del Pare Claret/Carme comportarà una sèrie de modificacions a nivell de mobilitat. Els autobusos i vehicles privats s’hauran de desviar a l’alçada de l’avinguda de Martí Pujol i seguir un itinerari alternatiu pel lateral de l’autopista i l’avinguda de President Companys, per incorporar-se novament a Francesc Layret. Al llarg d’aquest itinerari se situaran diverses parades d’autobús alternatives.

   

  Els aparcaments situats al tram de Francesc Layret que quedarà tallat al trànsit no es podran utilitzar durant tot el dia. Per aquesta raó, s’oferirà als seus usuaris la possibilitat de fer servir els aparcaments municipals de Pompeu Fabra i del Viver amb un tiquet gratuït de 48 hores. Aquest tiquet es podrà recollir en qualsevol d’aquests dos aparcaments que gestiona l’empresa municipal Engestur.

   

  El carrer de Jaume Borràs serà de doble sentit per poder donar sortida i entrada a l’aparcament i veïns d’aquest carrer per Via Augusta.

   

  D’altra banda, el carrer de Soledat canviarà de sentit cap a Barcelona, en el tram comprès entre Arnús i Lleó per donar entrada i sortida als vehicles. Per accedir a aquests carrers es podrà fer servir el carrer de Sant Josep. Tant el carrer Lleó com el carrer Arnús tindran doble sentit de circulació, entre Francesc Layret i Soledat, per poder tenir accés als aparcaments de la zona.

   

  Per poder sortir del barri del Centre, es podrà accedir a Francesc Layret pel carrer del Carme, per la qual cosa aquest serà de doble sentit de circulació entre Caritat i Sant Pere. Per anar en direcció a Rambla i Prim, el tram de Sant Pere entre Mercè i Sant Francesc d’Assís serà de doble sentit de circulació.

   

   

  Altres activitats

   

  20 d’abril, al vespre

  V Nit de Sant Jordi. Festa de lletres a Badalona. Cal confirmació prèvia a [email protected]. A càrrec d’Òmnium Cultural de Badalona.

   

  22 d’abril, a les 18 h

  Joc Sant Jordi i els llibres. Sorteig dels guanyadors del joc. A càrrec del Consorci per a la Normalització Lingüística.

   

  23 d’abril, a les 20 h, a l’Espai Betúlia

  Poeta de la llum, amb Jordi Bertran i Estem Salvats. Amb poemes de J. Salvat – Papasseit. Concert.

   

  25 d’abril, al racó del còmic de la Biblioteca Can Cacuberta.

  La taula rodona: Parlem sobre el còmic, amb la presència de Ruben Pellejero.