Tres punts per seguir-se apropant a la salvació matemàtica

0
    54

22/04/2013 – Un gol afortunat de Marcelo en la primera part, i un de penal d'Abraham en la segona, han estat els causants de la còmoda victòria badalonina sobre el Llagostera per 2-0

El Badalona va donar bona compte ahir del Llagostera per seguir aplanant el camí cap a la salvació matemàtica. L'equip està sabent vorejar l'adversitat i gràcies a haver encadenat una època en què la serietat i el bons resultats són la tònica dominant, la tan temuda zona de descens queda cada vegada més llunyana. En el duel d'ahir al Centenari, la victòria permetia al vencedor alleugerir-se de manera pràcticament definitiva, mentre que obligava al perdedor a seguir lluitant, per no poder-se confiar del tot.

La primera part no hauria tingut gaire història de no ser pel gol que el porter visitant Moragón va regalar al Badalona. Era el minut 11 i Marcelo botava des del seu propi camp una falta. La pilota, que semblava una mala assistència sense direcció, va sorprendre a un descol·locat Moragón per acabar-se colant en la porteria. Va ser un cop difícil de digerir per un Llagostera que, però, va saber-se recuperar amb el pas dels minuts i finalment va donar la sensació d'estar mereixent quelcom més que una pírrica derrota.

Els gironins han seguit insistint en la segona meitat, amb més voluntat que eficàcia real. Les seves jugades eren en la seva majoria maldestres, i pràcticament ningú feia patir a Marcos. Mentre el Llagostera continuava intentant trobar l'encert, el Badalona va topar-se amb una fantàstica ocasió per sentenciar. Bueno provocava un penal que Abraham va encarregar-se de transformar per fer el 2-0. El partit llavors, a falta de poc menys de mitja hora, va desaccelerar en ritme. Els de Càmara estaven totalment còmodes i tranquils amb la renda obtinguda i el Llagostera no es creia capaç d'intentar la remuntada.

A falta de quatre jornades, el Badalona ja treu vuit punts al Constància, situat en zona de promoció de descens. La setmana vinent, doncs, podria ser en la qual els de Càmara asseguressin la seva permanència de manera matemàtica i definitiva. Per a fer-ho haurien de treure, precisament del camp del Constància, una victòria. Encara més a prop està la darrera plaça que donaria accés a la Copa del Rei, cinc punts per sobre. Però aquest és un objectiu al qual segurament els badalonins arriben ja una mica tard.

FITXA TÈCNICA

CF Badalona: Marcos; Ferrón, Pablo Gallardo, Marcelo, Bermudo; Javi Moreno, Borja Abenia (Xavi Muñoz 59'), Joaquin; Robert, Abraham (Juanma 81'), Bueno (Joan Grasa 71')

UE Llagostera: Moragón; Canal, Óscar Álvarez, Masó, Artabe, Canal, Joaqui (Nico 66'), Eloy (Aumatell 83'), Moreno (Tarradellas 46'), Marc Sellarés

Àrbitre: Pérez Peraza (col·legi tinerfeny). Grogues: Borja Abenia, Bueno, Sellarés, Ferrón (Badalona); Canal, Barón (Llagostera)

Gols: 1-0, Marcelo (minut 11); 2-0, Abraham -penal- (minut 65)