Badalona celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

  0

  A partir d’avui, i fins el diumenge, Badalona s’afegeix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat amb el lema ‘Camina amb nosaltres’.

  L’Ajuntament, amb col·laboració d’altres entitats de la ciutat, ha programat una sèrie d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar respecte de l’ús excessiu del vehicle privat i per impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

  Aquestes activitats volen fer palesa la necessitat d’un canvi dels nostres hàbits per assolir un desenvolupament urbà sostenible, sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i reflexionar sobre com afecta la salut l’ús excessiu del transport motoritzat.

  En aquest sentit, la regidora responsable de l’àrea de Mobilitat i Medi Ambient, Rosa Trenado, considera que “necessitem millorar la qualitat de l’aire que respirem a les nostres ciutats per això hem de fer els nostres desplaçaments de la manera més sostenible, eficient, tranquil·la i saludable que sigui possible. Així podrem millorar la nostra qualitat de vida i reduir un dels majors factors de risc de mort tal com ens indica l’Organització Mundial de la Salut (OMS)”. Trenado creu que “Badalona no pot quedar-se enrere en aquest camí cap a un model urbà més sostenible”.

  Activitats

  Les activitats programades per la Setmana Europea de la Sostenibilitat son:

  • Dimarts 17 de setembre: a les 19h, a l’edifici El Viver, xerrada “Alternatives sostenibles”, amb la participació de Som Mobilitat, Reby i l’AMB.
  • Dimecres 18 de setembre: a les 19h, a l’edifici El Viver, “Què respirem a Badalona?”, a càrrec de Silvina Frucella, presidenta de la Plataforma Aire Net, organitzada per la Taula de Mobilitat de Badalona.
  • Dissabte 21 de setembre: entre les 11h i les 19.30h, a la plaça dels Països Catalans, circuit d’educació viària per a infants, carpes d’activitats i d’informació sobre la mobilitat sostenible i segura.
  • Diumenge 22 de setembre: de 9.30h a 13h, pedalada popular del Barcelonès Nord. Sortida de la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí