Badalona celebrarà la seva Festa Major del 14 al 16 d’agost

  0

  Badalona celebrarà, del divendres 14 al diumenge 16 d’agost, la Festa Major. Una festa on la majoria d’activitats es faran de forma telemàtica a causa de les mesures que cal adoptar en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID-19. Tot i que també n’hi haurà alguna de presencial amb les mesures de seguretat i higiene corresponents.

  Aquest any Badalona recupera la celebració de Sant Roc, el dia 16 d’agost, com a copatró de Badalona, i que durant molts anys s’havia celebrat.

  A més el dijous 13 d’agost es presentarà un nou element festiu de la ciutat, la Mulassa de Badalona. Acompanyada de les mulasses padrines, les de Vilanova i la de Tarragona, serà lliurada a la ciutat en un acte al saló de plens amb aforament restringit i que s’espera que aviat pugui passejar-se per la ciutat.

  Durant els dies que duri la Festa Major, és a dir, del 14 al 16 d’agost, també es podrà visitar, amb l’aforament limitat i amb les mesures de control i seguretat pel tema COVID-19, una exposició a la planta baixa de la Casa de la Vila, amb els elements festius de la ciutat que aquest any no podran ballar pels carrers. La inauguració serà a porta tancada i retransmesa per les xarxes socials.

  Tothom que ho desitgi també podrà escoltar diverses entrevistes on-line fetes a experts en cultura tradicional i popular, enregistrades prèviament, que aproparan a la ciutadania al patrimoni festiu badaloní.

  Pel que fa a la programació artística, es podrà gaudir de manera virtual a través de les xarxes socials de quatre propostes exclusivament badalonines i adreçades a tots el públics. Totes elles s’han gravat a Badalona expressament per a l’ocasió.

  Una altra peculiaritat d’aquesta Festa Major serà les sis canonades de foc, que enguany, donaran pas a sis petits castells de focs que es dispararan des de cada un dels districtes de la ciutat, sense assistència de públic, i de manera simultània amb les mesures adoptades en matèria de salut pública. L’espectacle està pensat perquè tothom ho pugui veure des del balcó o des de la finestra del seu habitatge.

  Aquesta Festa Major es podrà seguir a través de les xarxes socials @festamajorbdn (símbols Twitter, Facebook, Instagram i YouTube).

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí