La Guàrdia Urbana recuperarà la Unitat Omega amb 30 agents a partir d’octubre

  0

  La Guàrdia Urbana de Badalona recuperarà la Unitat Omega a partir del pròxim mes d’octubre amb una trentena d’agents destinats a “actuacions immediates en les zones on hi ha més conflictes”. Així ho ha destacat aquest dimarts l’alcalde Xavier García Albiol, que ha assenyalat les ocupacions il·legals com a focus de bona part dels problemes de convivència.

  Albiol ha exigit una modificació de la llei per a acabar amb la “impunitat” de les ocupacions. L’alcalde de Badalona ha fet aquestes declaracions just davant d’una gran nau del barri del Gorg on viuen més d’un centenar de persones en situació irregular, la qual cosa ha provocat moments de tensió amb alguns dels ocupes. Alguns dels integrants de la comunitat han discutit amb Albiol i han assenyalat que la majoria treballen i “volen progressar.

  Garcia Albiol ha assegurat que recuperar la Unitat Omega és una “prioritat” del seu govern, recordant que ja va estar operativa en la seva anterior etapa com a alcalde. “És una unitat que té el suport d’una part molt important dels veïns perquè permet donar resposta als problemes d’ocupacions i delinqüència que requereixen actuacions immediates”, va afirmar, mentre ha criticat que el govern de Dolors Sabater la dissolgués en 2015.

  30 agents

  L’alcalde, que ja va anunciar que recuperaria aquesta unitat policial tan aviat com va ser investit al maig, ha detallat aquest dimarts que obriran en breu un procés intern en el cos de la Guàrdia Urbana per a destinar 30 efectius -28 agents i dos responsables policials-. Seran 8 efectius més en comparació a la Unitat Omega de l’anterior etapa i també disposaran de més vehicles.

  Al mateix temps, Albiol ha destacat que patrullaran de 19 h a 7 h “en les zones on hi ha més conflictes de delinqüència i pisos ocupats on les màfies actuen amb més presència”. “És l’objectiu primordial”, va subratllar, assegurant que la nova divisió policial “no és una unitat antidisturbis, sinó d’actuació immediata”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí