Badalona: Ciutat Europea de l’Esport 2015

  0
  Bàsquet (AJB_MITJA).jpg

  07/10/2014 – L’Ajuntament de Badalona ha rebut la comunicació oficial de l’entitat ACES EUROPE que reconeix aquesta distinció.

   

  L’Ajuntament de Badalona ha rebut la comunicació oficial de l’entitat European Capitals of Sport Association (ACES) que declara que Badalona ha estat escollida com a Ciutat Europea de l’Esport 2015.

   

  En el comunicat oficial rebut a l’Ajuntament de Badalona, l’European Capitals of Sport Association (ACES) felicita la ciutat per la designació i assenyala que l’elecció s’ha produït perquè Badalona és un bon exemple de municipi on l'esport és un instrument que promou la salut, la integració, l'educació i el respecte.

   

  En la carta rebuda s’indica que aquests valors són també objectius principals per a aquesta entitat, la qual recordem treballa amb la Comissió Europea mitjançant l’activitat esportiva municipal i atorga aquests premis als municipis com a reconeixement a la seva tasca en matèria esportiva.

   

  Una comissió avaluadora d’aquesta entitat va visitar Badalona el passat mes de setembre per tal de conèixer de primera mà les instal·lacions esportives i el calendari d’activitats per al 2015 proposades per la ciutat en la seva candidatura. En la seva visita la comissió va conèixer el complex esportiu de Sistrells, el camp de futbol de Pere Gol, les pistes esportives del Màgic Badalona i el Pavelló Municipal d’Esports on té la seu el Club Joventut Badalona.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que el proper 19 de novembre recollirà a Brussel·les la bandera oficial que reconeix aquesta distinció, ha mostrat la seva satisfacció perquè Badalona sigui Ciutat Europea de l’Esport 2015. Garcia Albiol ha destacat que “haver aconseguit aquesta distinció suposa per a la ciutat un reconeixent a la importància de l’esport a Badalona, així com una oportunitat per fer palès el compromís amb el món de l’esport i de projectar l’esport base a nivell intern de ciutat i també a nivell extern”.

   

  Garcia Albiol també ha destacat que “el que realment caracteritza a Badalona a nivell esportiu és l’importantíssim nombre de badalonins de totes les edats que participen a l’esport base mitjançant clubs i entitats esportives situades a tots els barris de la ciutat”. “Per aquest motiu, obtenir el guardó de Ciutat europea de l’esport és un orgull per a Badalona però sobretot un premi i un incentiu a l’esforç permanent i anònim de decenes de milers d’esportistes badalonins de totes les edats”, ha afegit.