Badalona cobrarà una taxa als propietaris de pisos buits

  0
  pah_8.jpg

  21/09/2016 – L'Ajuntament gravarà aquells immobles que estiguin deshabitats dos anys sense justificació.

  Badalona començarà a fer pagar el proper 2017 els propietaris d'aquells pisos que estiguin buits durant més de dos anys sense justificació. El govern impulsarà una taxa que s'inclourà en la proposta d'ordenances fiscals que aquesta setmana presentarà i que els propers dies negociarà amb l'oposició per portar a aprovació el mes d'octubre, en un ple extraordinari.

   

  La taxa, que rondarà els 800 euros, segons fonts municipals, anirà de la mà de la nova ordenança reguladora del procediment sobre verificació d'habitatges desocupats, que s'està acabant de treballar i que també es vol elevar a Ple el mes d'octubre. Aquesta defineix com a habitatge buit aquell que roman desocupat sense causa justificada per un termini de més de dos anys. La normativa recollirà excepcions com ara treballadors/es desplaçats per motius de feina, canvi de domicili per situacions de dependència o afectats per expedients de ruïna, entre d'altres.

   

  La nova ordenança, explica el regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, ajudarà a definir els pisos buits i a fomentar la seva cessió per al lloguer social. En les pròximes setmanes, s’elaborarà un programa d’inspecció d’habitatges. “El govern té clar que a la ciutat tenim més de 1.300 pisos buits de grans tenidors, que el nostre pla d’inspeccions prioritzarà”. Un cop comprovat que l'habitatge ha estat buit més de dos anys i cobrada la taxa, si el propietari no cedeix l'immoble per a lloguer social, l'Ajuntament entrarà en la via sancionadora que permet la llei catalana d'habitatge de 2007, que contempla multes de entre 5.000 i 900.000 euros.

   

  El govern ha reforçat l’Oficina Local d’Habitatge, que veurà incrementat de forma important el seu pressupost l’any 2017.