Badalona combat la plaga de la xinxa als arbres plataners

  0
  IMG_8027.JPG

  25/07/2017 – Durant tres dies, aquesta setmana es duen a terme fumigacions a diferents barris de la ciutat.

  Des d'aquest dimarts i durant els dies 26 i 27 a la nit, l’Ajuntament de Badalona farà nous tractaments fitosanitaris per combatre la plaga de la xinxa dels arbres plataners. Es tracta d’una plaga que, tot i que no és un perill de salut pública, pot causar molèsties a la població si els insectes s’introdueixen a les llars. Els tractaments es faran en horari nocturn a diversos barris de la ciutat.

   

  S’ha establert una ruta d’actuació a partir de les queixes ciutadanes rebudes i també de la detecció de la presència d’aquests insectes per part dels serveis municipals. En concret, es fumigaran arbres repartits pels barris de Bufalà, Congrés, Sant Roc, el Remei, Gorg, Coll i Pujol, Nova Lloreda, Puigfred i Sant Antoni de Llefià.

   

  La xinxa dels arbres plataners és una espècie introduïda, que no té enemics naturals i per això són necessaris tractaments fitosanitaris per al seu control, que es realitzen en horari nocturn. Les fumigacions es fan amb productes autoritzats dins del registre de plaguicides del Ministeri d’Agricultura. Es recomana a la població que mentre duri la fumigació es tanquin les portes i les finestres dels habitatges propers a la zona on s’estigui actuant. L’empresa encarregada de les fumigacions ha col·locat cartells en les porteries dels habitatges dels carrers on es faran els tractaments.

   

  Els treballs començaràn a les 11 de la nit i finalitzaran a les 6 del matí.