Badalona comença a mobilitzar-se per ajudar a pal·liar el drama dels refugiats sirians

  0
  97
  refugiados.jpg

  05/09/2015 – L’Ajuntament de Badalona impulsarà la creació d’un registre de famílies disposades a acollir refugiats de la guerra de Síria; a més, també activarà la Taula d’Acollida, formada per diverses entitats socials que són de Badalona o treballen a la ciutat. 

  L’Ajuntament de Badalona impulsarà la creació d’un registre de famílies disposades a acollir refugiats de la guerra de Síria. A més, també activarà la Taula d’Acollida, formada per diverses entitats socials que són de Badalona o treballen a la ciutat. De moment, ja han confirmat que participaran en aquesta Taula d’Acollida la Creu Roja, la Fundació Internacional Olof Palme, la Rotllana i Ayne.

   

  El 5è tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, ha indicat que “amb aquestes mesures, el govern local manifesta el suport incondicional a les persones desplaçades per la guerra de Síria i que estan arribant a diversos països d’Europa en demanda d’asil tot acollint-se al Dret Internacional”.

   

  Ribot ha posat de relleu que “l’Ajuntament de Badalona reclama a l’Estat espanyol –que és l’administració que té les competències per poder acollir refugiats– que adopti mesures urgents per fer front a aquest drama humanitari, i apliqui els criteris proposats per la Unió Europea acollint 5.000 desplaçats”. “L’Ajuntament demana al Govern que reconegui aquestes persones com a refugiades de guerra i els concedeixi asil a Espanya”, ha afegit.

   

  Finalment, Badalona “es compromet a col·laborar activament amb el govern espanyol en tot allò que sigui necessari per garantir l’acollida i coordinar les accions amb les entitats solidàries de la ciutat”.

   

  Per la seva banda, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, s’ha adreçat al ministre d’Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García Margallo, per expresar-li la seva preocupació per la forma com el govern central està fent front a aquesta crisi humanitària.