Badalona comença a preparar les platges per a la temporada de bany

  0
  Llaurat sorra.JPG

  25/03/2013 – Fa uns dies es va començar a realitzar el llaurat de la sorra, treball preventiu perquè les platges estiguin en un estat òptim.

  Aquestes darreres setmanes s’ha realitzat a les platges de Badalona el llaurat de la sorra, un treball preventiu que es du a terme cada any perquè el sòl estigui en un estat òptim abans que comenci la temporada de bany. D’aquesta manera es continua treballant amb el condicionament de les platges de la ciutat.

   

  Les tasques de llaurat consisteixen en voltejar la sorra amb màquines i remoure la capa superficial uns cinquanta centímetres aconseguint així una exposició de la sorra al sol. Aquest actua com a fungicida mitjançant l’efecte combinat de la radiació ultraviolada i l’assecament produït per la calor. És un procediment cent per cent natural ja que no s’utilitza cap producte químic.

   

  El treball es realitza amb tractors que porten arades i és una ampliació complementària del que es porta a terme durant l’hivern (de l’octubre al març), que consisteix en el garbellament mensual de la sorra.

   

  L’efectivitat del llaurat ha quedat prou demostrada i corroborada, tant pels laboratoris de l’Àrea Metropolitana com els de la Diputació de Barcelona, els quals realitzen cada temporada de banys anàlisis de les sorres.