Badalona commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

  0
  147

  Les associacions sobre l’Alzheimer que treballen a Badalona instal·laran carpes informatives a la plaça de la Vila i a l’avinguda de Sant Salvador del barri de Llefià per donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta malaltia neurodegenerativa 

   Aquest dijous, 21 de setembre, es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease International (ADI) amb l’objectiu de donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials. 

   La malaltia d’Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. 

   Les principals associacions que treballen a Badalona en el suport a les famílies i els malalts d’Alzheimer instal·laran carpes informatives a diversos punts de la ciutat. En les diferents carpes s’informarà, a tothom qui ho desitgi, dels serveis i dels programes que s’ofereixen a totes les persones que pateixen la malaltia, als seus familiars i als seus cuidadors.  

  Les carpes estaran ubicades en els següents punts de la ciutat. 

   · Carpa de la Fundació Catalunya La Pedrera: de 10 a 13 hores, a la plaça de la Vila. 

  · Carpa de la Fundació Catalunya La Pedrera: de 10 a 13 hores, a l’avinguda de Sant Salvador, 29, al barri de Llefià. 

  · Carpa de l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Badalona: durant tot el dia a la plaça de la Vila. 

   A les carpes, també s’informarà de les activitats organitzades pel Grup la Teranyina previstes per al pròxim dia 27 de setembre, a partir de les 16 hores a la Fundació Catalunya La Pedrera de la plaça de la Vila, 3, i de l’avinguda de Sant Salvador, 29, amb l’objectiu treballar per a la millora de la qualitat cognitiva de les persones. 

   A més, la Fundació Catalunya La Pedrera farà difusió del “Decàleg de bones pràctiques”, en el qual es fa referència a com s’ha de tractar correctament a les persones amb dèficits de memòria.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí