Badalona commemora el Dia d’Andalusia

  0
  Foto 27-2-16 22 06 39.jpg

  29/02/2016 – El Teatre Blas Infante acull en dos dies un festival d'actuacions andaluses i l'acte institucional amb la projecció d'un documental de la trajectòria del cantaor badaloní Miguel Poveda.

  Durant tot el cap de setmana, el 27 i 28 de febrer, el Teatre Blas Infante ha acollit els actes commemoratius del Dia d'Andalusia, centrats en actuacions musicals, lectura de poemes, parlaments institucionals i una projecció sobre la vida del badaloní Miguel Poveda.

   

  Per una banda, dissabte es va celebrar un festival de dotze actuacions dels grups flamencs, de sevillanes i coros rocieros de les tretze entitats andaluses que hi ha a Badalona. El Coro del Rincón del Arte va ser l'encarregat d'obrir oficialment els actes commemoratius del Dia d'Andalusia i tot seguit van actuar ACRA Ciudad de Badalona, el Centro Cultural Rociero Andaluz Nuestra Señora de la Esperanza, la Hermandad del Rocío de Badalona, la Casa de Utrera de Catalunya, Flamenco Vivo i el Tacón del Duende, entre altres. A més a més, el festival va comptar amb l'actuació de la cantaora gaditana Samara.

   

  Pel que fa diumenge, actors de la companyia teatral Màgic Empenta van ser els encarregats d'iniciar l'acte institucional amb la lectura d'alguns poemes com 'Quisiera estar solo en el sur' de Luis Cernuda i Mar de Victoria Atencia, entre altres poetes andalusos com Rafael Alberti, Antonio Machado i Federico García Lorca.

   

  Tot seguit, Sebastián Noblasco, en representació de les entitats andaluses, va llegir la glossa del Dia d'Andalusia, destacant la trajectòria de Blas Infante i de les persones que van decidir en un dia emigrar a Catalunya per "un futur millor en cerca d'horitzons nous i van saber transmetre als seus fills i néts l'esforç per tirar endavant i estimar Andalusia".

   

  "Ningú pot discutir que el flamenc, la gastronomia i la poesia andalusa forma part també de tots els badalonins; com el Dimoni, la platja, els castells i el pa amb tomàquet són patrimoni dels andalusos que van arribar a Badalona i construir aquesta ciutat en la seva llar", va ressaltar per la seva part l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

   

  La projecció del documental '13.Miguel Poveda', va finalitzar els actes commemoratius, recordant durant 90 minuts la trajectòria de qui serà nomenat Fill Predilecte de Badalona en pocs dies. Aquest documental es va gravar el mes de juliol de l'any passat amb motiu dels 25 anys de carrera artística del cantaor badaloní Miguel Poveda, que va obrir les portes de casa seva.