La Generalitat es compromet a pagar ja a Badalona un deute de 6 milions

  0
  46
  439f030d-c075-4966-be30-9d2d44e39cdb.jpg

  29/02/2016 – La consellera de Governació també ha explicat que han enviat comunicats als grans tenidors d'habitatges perquè cedeixin els seus pisos buits de Badalona.

   

  La Generalitat treballarà d’ara en endavant per retornar a Badalona el deute econòmic que té contret amb l’administració local. Aquesta va ser una de les conclusions i enteses a les que les autoritats municipals i la consellera de Governació, Meritxell Borràs, van arribar el passat divendres durant una reunió al barri de Llefià.

   

  La consellera es va comprometre a fer un esforç a partir d’aquest mes de febrer per normalitzar la situació i començar a retornar aquest deute, d’uns sis milions d’euros, tot i que la xifra augmenta fins als 20 milions si es tenen en compte els diners que el govern català té pendents amb els organismes autònoms badalonins.

   

  La Generalitat insta els grans propietaris a cedir els pisos buits de Badalona

   

  El gran tema que es va tractar durant la trobada va ser el de la lluita contra els desnonaments i el problemes habitacionals de la ciutat. L’Ajuntament ha informat al Govern de la Generalitat que vol reactivar la Taula d’emergències i la conselleria de Governació s’ha compromès a participar activament a les reunions mensuals de la Taula d’emergències habitacionals de Badalona. També aportarà pisos del parc públic, gestionats per Governació o adquirits per tanteig, per solventar casos d’emergència habitacional ja aprovats. En darrer lloc, i en el cas que no hi hagués prou habitages, la Generalitat col·laborarà en l’aplicació dels instruments per a la cessió obligatòria d’habitatges per part de les entitats financeres.

   

  Finalment, la Generalitat analitzarà amb els serveis socials del municipi les situacions que estiguin en major risc d’exclusió residencial. Allà es decidirà quines són les que s’incorporaran a la Taula d’emergència habitacional i es marcaran com a objectiu resoldre-ho en un termini de nou mesos.

   

  “Hem decidit coordinar les accions a fer amb els grans tenidors de pisos per fer efectiva la Llei de l’habitatge”, va explicar l’alcaldessa Dolors Sabater. “Hem enviat una carta als grans tenidors d’habitatges fent-los saber que tenen molts pisos buits a Badalona, i que hauran de fer cessions d’aquests pisos per donar resposta a les necessitats d’habitatge social a Badalona”, va reafirmar la consellera Borràs.