Badalona commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones

  0
  IMG_9943.JPG

  26/11/2013 – Aquest dilluns, el Saló de Plens de l’Ajuntament de Badalona  s’ha quedat petit per celebrar l’acte en motiu al Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones que es commemora cada 25 de novembre.

  Aquest dilluns, el Saló de Plens de l’Ajuntament de Badalona  s’ha quedat petit per celebrar l’acte en motiu al Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones que es commemora cada 25 de novembre.

   

  L’acte, organitzat per l’Ajuntament i el Consell Municipal de la Dona, ha estat precedit per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, i diverses dones amb una representació important a la ciutat.

   

  Albiol ha desitjat que aquest any sigui l’últim que es tingui que organitzar actes com aquest però ha recordat que “entre totes i tots hem de fer l’esforç a que les dones denunciïn”. Per altre banda l’alcalde ha agraït el treball que realitzen les dones a la nostra ciutat i ha destacat que “es mereixen el mateix respecte que els homes”.

  Tot seguit, representants de diverses entitats de dones de la ciutat han llegit poesies d’autores badalonines. Destacar que per primer cop els centres educatius municipals han participat en aquest acte i, també s’han llegit frases com “el meu cos no és per maltractar-lo, sinó per estimar-lo”; “colpejar a una dona no et fa home, sinó  un covard”, i “l’amor i la violència no són compatibles”.

   

  Finalment, la regidora de Ciutadania ha llegit el manifest d’enguany i s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència de gènere.

   

  A més, durant tota la jornada hi hagut crespons negres a molts semàfors i al balcó de Casa de la Vila de la ciutat. I també la planta baixa de l’Ajuntament s’han exposat dibuixos i fotografies realitzats per alumnes de diverses escoles de la ciutat amb el lema “Amb els teus ulls, com veus el maltractament?” i “Amb els teus ulls com veus el maltractador?”.

   

  ICV denuncia la demagògia d’Albiol durant l’acte

   

  Per altre banda, ICV Badalona i Dones amb Iniciativa han denunciat la demagògia de l’alcalde durant el seu discurs ja que “va enfocar el problema de la violència masclista en la immigració i va frivolitzar sobre el nou fenomen de violència masclista a través de les noves tecnològies”, asseguren els ecologistes.

   

  Des del govern municipal apunten que la declaració a la qual fa referència Iniciativa en el seu comunicat està fora de context. Esclareixen que l’alcalde va comentar una noticia llegida a un mitjà de comunicació en la que es parlava de control policial sobre les xarxes socials per evitar tot tipus d’assetjament entre els més joves; Garcia Albiol considera que, tot i que el 80% dels casos relatius a nens d’entorn a 12 anys puguin produir-se sense “mala intenció”, el control és necessari ja que es tracta d’un comportament que s’ha d’erradicar des de l’arrel per evitar que el problema creixi més endavant, lluny de la intenció de frivolitzar de la que parla ICV.