Badalona commemora el Dia Nacional de l’Epilèpsia

  0
  44
  Epilepsia.jpg

  26/05/2015 – L'Associació Amics de l'Epilèptic de Badalona (AAEEB) ha realitzat diverses activitats entorn per defensar els drets de les persones amb epilèpsia.

  En motiu del Dia Nacional de l'Epilèpsia, que es va celebrar el passat diumenge, 24 de maig, l'Associació Amics de l'Epilèptic de Badalona (AAEEB) ha organitzat diversos actes per commemorar aquesta data, com jornades i taules informatives i xerrades en centres educatius.

   

  Una de les activitats més destacades que s'ha realitzat a nivell nacional i que Badalona ha col·laborat, ha estat la creació d'un vídeo on apareixen diverses entitats relacionades amb l'epilèpsia, entre els quals l'AAEEB, però també el Centre d'Estudis Joan Maragall de Badalona. L'objectiu d'aquest curtmetratge ha estat crear un llaç d'unió per transmetre el lema d'enguany: 'Pels drets de les persones amb epilèpsia'.

   

  D'altra banda, la propera activitat de l'AAEEB tindrà lloc aquest dijous, 28 de maig, de 18 a 20:30 hores a l'Hospital Municipal de Badalona (Via Augusta, 9-13), on es realitzarà una jornada informativa amb la projecció dels vídeos del Dia Nacional de l'Epilèpsia i les intervencions de la presidenta de la AEEB i Federació Espanyola de l'Epilèpsia (FEDE), la badalonina Rocío Mateos; el neuròleg epileptòleg de l'Epilepsia Russi Institut, Hari Bhathal, i afectats i familiars d'aquesta malaltia.

   

  Destacar que l'epilèpsia és una malaltia crònica del sistema nerviós central, que es manifesta en forma de crisi inesperada i espontània, desencadenada per una activitat elèctrica excessiva d'un grup de neurones. Que afecta a 50 milions de persones, dels quals 400.000 aproximadament a Espanya.

   

  Enguany, la FEDE ha volgut manifestar que les persones afectades per aquesta malaltia es veuen obligats a ocultar la seva condició per a integrar-se a una societat en la què "regna el desconeixement sobre el que significa conviure amb l'epilèpsia", davant la "mateixa llei que ens discrimina en ocasions impedint-nos optar a certes llicències, professions, oficis i  ocupacions públiques".