Badalona condemna l’assassinat masclista i recorda la seva víctima

  0
  IMG_8080.JPG

  14/06/2016 – El ple municipal, reunit de forma extraordinària, ha aprovat de forma unànime una declaració institucional per denunciar l'assassinat.

  "Arancha, nunca te olvidaremos". Era una de les pancartes que es podia llegir ahir a la tarda a la plaça de la Vila i que feia referència a la dona morta dissabte en el primer acte de violència masclista de la ciutat en molts anys. Badalona ha recordat i plorat al llarg d'aquest dilluns la dona que va morir a mans, pressumptament, de la seva parella a la zona d'Artigues, al carrer d'Alfons XIII. La ciutat ha estat de dol el dilluns i el cap de setmana, i l'agenda institucional i de l'alcaldessa han estat suspeses, així com els actes de campanya.

   

  El ple municipal, reunit de forma extraordinària, ha aprovat de forma unànime una declaració institucional per denunciar l'assassinat, que va deixar la tercera dona morta per violència masclista a Cataluna aquest 2016, segons els Mossos. "L'Ajuntament condemna contundentment l'assassinat de la ciutadana i expressa el condol a la família. Rebutgem totes les formes de violències masclistes i insistim en la necessitat de continuar treballant des de tots els àmbits contra les arrels que sostenen aquesta xacra", expressa el document.

   

  Després del ple, desenes de persones, més enllà de les autoritats municipals i càrrecs polítics, s'han reunit a la plaça de la Vila en un acte senzill en el que han intervingut el col·lectiu feminista Bloc Violeta i la Federació de Dones de Badalona. L'alcaldessa Dolors Sabater ha clos els parlaments. "Reafirmem el nostre compromís polític per eliminar aquesta xacra. Fem una crida a tota la societat per eradicar aquest patriarcat i masclisme incrustat en les estructures social, perquè cal la complicitat de tothom, des de l'educació dels més petits".