Finalitzen les festes majors a diversos barris de Badalona

  0
  36
  DSC_5939.JPG

  14/06/2016 – Sant Antoni de Llefià, Canyadó, Coll i Pujol i Puigfred conclouen les seves festes amb un ampli programa d'activitats adreçades a tots els veïns.

  Els barris de Sant Antoni de Llefià, Canyadó, Coll i Pujol i Puigfred han viscut un cap de setmana carregat d'activitats amb motiu de les seves festes majors, que han finalitzat amb èxit.

   

  Sant Antoni de Llefià

  Des de l'Associació de Veíns de Sant Antoni de Llefià, han celebrat una intensa setmana amb un ampli programa d'activitats adreçades a tot el públic. Per una banda, el passat dijous 9 de juny es va oferir un debat sobre el 30è aniversari de la 'Batalla de Trafalgar', on es va projectar un documental i van intervenir José María Navarro, un polícia local que va viure els aldarulls d'aquell conflicte; l'exregidor del PSUC, Manuel Armentero, i l'expresident d'una entitat veïnal de l'any 1986, Antonio Agudo. Mentre que dissabte dia 11 era el torn de la Mostra d'Entitats, que enguany ha arribat a la divuitena edició amb una cinquantena d'entitats de tot tipus, des de veïnals, culturals, de salut i també partits polítics, entre altres. El mateix dissabte destacar també que es va celebrar la 31a edició del Correfoc de Llefià amb la participació de les colles Kapaoltis de Llefià, Tronada de Sant Adrià i els Diables de Teià per l'avinguda de Marqués de Sant Mori, carrer de Pérez Galdós, la ronda de Sant Antoni i el carrer de Ramiro de Maeztu. Diumenge, dia 12, centenars de veïns es concentraven a la plaça de Trafalgar per gaudir de la sardinada popular, acompanyades dels espectacles musicals de les escoles públiques del barri, com així també de la festa de l'escuma i les havaneres amb rom cremat. Finalment, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni, la parròquia de Llefià va acollir aquest dilluns, 13 de juny, la tradicional missa del sant.

   

  Tot i així, les Festes Populars de Sant Antoni de Llefià arribaran al punt final el proper diumenge, 19 de juny a les 9 del matí, amb el cinquè Torneig de Petanca de Llefià.

   

  D'altra banda, des de la ronda de Sant Antoni de Llefià, la seva associació de veïns també ha celebrat les seves festes del 10 al 13 de juny, destacant la trobada de puntaires, la missa rociera de la mà de l'associació Amigos de Llefià, les actuacions musicals i les activitats adreçades a la canalla, entre altres.

   

  Canyadó

  Per la seva part, l'AV de Canyadó també ha arribat a celebrar el darrer cap de setmana de la seva festa major amb activitats i animació infantil, el concurs de truites, les exhibicions esportives, l'actuació de la Coral de Canyadó, l'Esbart Sant Jordi, l'orquestra Nevada, la Coral de Tardor La Floresta i el Centro Cultural Castellano-Manchego de Sant Cugat. Bufons del Foc i del Toc van posar la traca final a les festes de Canyadó des de la plaça de la Baixadeta.

   

  Coll i Pujol

  Enguany, com a novetat, les associacions de Coll i Pujol i Dalt la Vila s'han fusionat per celebrar conjuntament les seves festes. Fa unes setmanes, la plaça Constitució acollia les havaneres amb rom cremat, mentre que el passat dissabte, 11 de juny, la plaça Oriol Martorell acollia la Festa Infantil amb tallers de circ i grafiti, xocolatada, inflables i l'actuació de La Tresca i la Verdesca. Tot seguit, els veïns van degustar d'una sardinada i una botifarrada amb ball popular.

   

  Puigfred

  Finalment, des del parc del Torrent d'en Grau, l'AV de Fondo Sistrells -situada al barri de Puigfred-, es va celebrar del 10 al 12 de juny una sardinada i una pella popular acompanyades d'actuacions musicals.