Badalona congela factures de la llum de l’Ajuntament per pressionar les elèctriques contra els talls a la ciutat

  0
  56
  20170201_201950.jpg

  02/02/2017 – Unes 400 persones es van manifestar aquest dimecres contra el preu de l'energia.

  Després dels darrers talls de llum arreu de la ciutat fets públics la setmana passada, quan veïns de Sant Roc van bloquejar el trànsit i el tramvia com a forma de protesta, l'alcaldessa Dolors Sabater va avisar que es plantejarien mesures per pressionar les elèctriques. No pagar és legalment molt complicat, ha explicat aquest dimecres, però, de moment, afirma que el govern té congelades diferents factures de la llum de l'Ajuntament, a l'espera de poder seure amb Endesa per buscar solucions permanents.

   

  Diferents zones de la ciutat viuen talls intermitents de subministrament des de fa setmanes, sobretot amb l'onada de fred. Aquest darrers dies semblen haver remès, gràcies al treball constant de tècnics municipals, executiu i veïns, però Sabater avisa que en qualsevol moment el problema es pot tornar a produir i que són solucions temporals.

   

  Aquest dimecres, unes 400 persones han marxat des del Gorg fins a la plaça Roja de Sant Roc amb espelmes per cridar contra aquets talls de llum i els preus de l'energia, amb pics molt elevats els dies de més fred. Convocada de forma conjunta entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet, ha comptat amb el suport de desenes d'entitats, els ajuntaments i la CONFAVC, i hi han assistit les alcaldesses Dolors Sabater i Núria Parlon, a més de diferents regidors d'ambdós municipis.

   

  Els organitzadors explicaven que aquest és un primer acte d'un seguit de mobilitzacions que s'han d'anar reproduint per acabar amb aquest context extrem del preu de l'energia. Un moviment que, considere, ha de sorgir de la ciutadania i entitats.