Badalona continua commemorant els 100 anys de la Creu de Montigalà

  0
  cruzmonti.JPG

  14/09/2013 – La comissió organitzadora del centenari celebra avui un via crucis poètic en el qual participaran el Cos de Portants del Sant Crist de Badalona i la coral Art i Cultura.

  Aquest dissabte, 14 de setembre, es realitzarà un Via crucis poètic en què participaran el Cos de Portants del Sant Crist de Badalona i la coral Art i Cultura, dins el cicle d’actes commemoratius del centenari de la Creu de Montigalà.

   

  El punt de trobada serà l’antiga església cremada de Canyet (C/Canyet-prolongació Martí Pujol- cant. C/ del Mas Felip) i el recorregut finalitzarà al turó on s’erigeix la creu. A cadascuna de les 14 estacions, els actors Toni Forteza i Mercè Estévez llegiran diversos poemes d’escriptors i poetes catalans seleccionats per Joan Soler i Amigó, com Salvador Espriu o Josep Carner.

   

  Els propers actes seran una caminada popular i una exposició fotogràfica. També s’editaran un llibre i una rajola commemorativa del centenari que podran adquirir-se a partir del 19 d’octubre.

   

  Enguany, Badalona recorda que el 28 de setembre de 1913 es va inaugurar la creu de pedra de Montigalà amb motiu de les festes Constantinianes, que van culminar amb una gran processó dues setmanes més tard, el 12 d’octubre i amb la benedicció de la creu el 19 d’octubre.

   

  Per aquest motiu, s’ha constituït una comissió organitzadora que emergeix de la societat civil i que proposa a la ciutadania tot un seguit d’actes que se celebraran els mesos de setembre i octubre. La voluntat de la comissió és recuperar i donar a conèixer un patrimoni de la ciutat, acostar la seva història a la ciutadania per donar-li el valor que li correspon.