Badalona contra l’explotació sexual i el tràfic de persones

  0
  65
  DSC_2684.JPG

  06/09/2016 – Centenars de persones s’uneixen per denunciar els milions de casos contra els drets humans que pateixen especialment les dones i els infants a arreu del món.

  El passat divendres, 23 de setembre, centenars de persones -la gran majoria dones- es van unir les mans en la setena edició de la cadena humana, organitzada per la Federació de Dones de Badalona- amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones.

   

  Com any rere any, sota el lema ‘Que el nostre cos no sigui el negoci de ningú’, la cadena humana va encetar envoltant el pont del Petroli amb les mans lligades de les assistents, que tot seguit van recórrer el passeig Marítim i el carrer del Mar fins a la plaça de la Vila, on es va llegir el manifest a càrrec de diverses representants de les vocalies de les entitats que formen la Federació de Dones de Badalona.

   

  Un manifest que enguany ha denunciat que “el tràfic de persones és una violació al dret de la vida, a la salut, a la integritat física i psíquica”. També, “s’estima que cada any més d’1.200.000 nens i nenes menors de 18 anys, d’arreu del món, són víctimes d’agressions sexuals”.

   

  L’esdeveniment que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Dolors Sabater, va ressaltar que “Europa em fa vergonya veient com  milers de dones, nens i nenes refugiades estan sent víctimes de la violació als drets humans en les nostres fronteres europees”.

   

  Per la seva part, el missatge que ha volgut transmetre la Federació de Dones amb aquesta cadena humana ha estat que “ningú és comparable i que ningú et pot comprar perquè totes les persones som lliures en les nostres decisions”, segons la seva presidenta, Rocío Mateos. D’altra banda, la federació inicia un nou curs amb els objectius de sensibilitzar encara més als joves a través de les escoles i les seves famílies per reduir el nombre de víctimes per violència de gènere, com així també que Badalona sigui coneguda a arreu del món com una ciutat solidària i on les dones tenen un pes molt important.