Un darrer informe encarregat per Ada Colau confirma irregularitats en la concessió del Nitbus

  0
  tusgsal_3.jpg

  26/09/2016 – Després de la mobilització de finals de juliol, l'AMB va encarregar un informe extern que fonamentaria les queixes de TUSGSAL i que podria suposar la nul·litat del concurs.

  Nou episodi del cas de la concessió del servei de Nitbus que des de fa pràcticament dos anys manté en peu de guerra als treballadors de TUSGSAL. Després de la mobilització de finals de juliol de la plantilla per evitar que l'aprovació final de l'adjudicació a la multinacional ALSA anés al Ple de l'AMB, Ada Colau va encarregar un últim informe per poder prendre una decisió. I el document confirmaria les irregularitats del concurs de les que els treballadors de TUSGSAL s'han queixat des de fa mesos, segons avançava aquest diumenge El Periódico.

   

  L'informe, realitzat per professionals externs a l'AMB, apuntaria que la convocatòria del concurs per concedir el servei de Nitbus no va ser publicat al Diari Oficial de la Unió Europea de la forma que marca el reglament del Parlament Europeu. En aquest sentit, el procés de licitació es podria anul·lar de ple dret, quelcom que la plantilla de TUSGSAL ja va començar a reclamar fa més d'un any amb aquest mateix argument, basat en documents encarregats a consultories legals externes a l'empresa badalonina.

   

  L'informe, a diferència del de la Junta Consultiva de Contractació de la Generalitat, no es pot consultar de forma pública, almenys de moment. Tot i així, fonts del comitè d'empresa de la societat que gestiona els autobusos a Badalona indiquen que les sensacions són bones, però que, finalment, la decisió respondrà a una posició política. Tot i així, confien en que els dos informes, un d'un organisme públic i aquest darrer, siguin motiu suficient perquè l'AMB determini suspendre el concurs.

   

  El Ple de l'Àrea Metropolitana té lloc aquesta setmana, tot i que això, no obstant, no significa que la decisió es prengui ja o el proper mes d'octubre.