Badalona convocarà oposicions per incorporar sis agents de Guàrdia Urbana

  0
  45
  unidad movil 2.jpg

  10/11/2016 – L'alcaldessa ha confirmat que properament es farà pública la convocatòria i que ja tenen l'autorització.

  La Guàrdia Urbana iniciarà els propers dies el procés d'incorporació de sis nous agents. L'alcaldessa Dolors Sabater ha confirmat que ja s'ha autoritzat una convocatòria d'oposició de sis places per reposar les desenes de vacants que la Guàrdia Urbana té a dia d'avui. Sabater ha recordat que l'Ajuntament no té sobirania per decidir les incorporacions policials i que estan subjectes a les lleis de l'Estat. Properament, ha avançat també, l'executiu sabrà si es poden cobrir més places l'any 2017.

   

  No es podran incorporar fins al 2018

   

  No obstant, i com van lamentar alguns sindicats policials després d'estiu, convocar el procés d'oposicions a partir d'ara suposa no poder comptar amb els nous agents de forma definitiva i incorporats a la plantilla fins al 2018. Un cop convocades les oposicions, passaran uns mesos fins que es duguin a terme, es valorin i s'escullin els candidats. Els sis seleccionats, posteriorment, començaran el curs a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya el proper mes de setembre, i no serà fins a acabar la formació, ja el 2018, que puguin servir al cos local.

   

  El jutjat d'instrucció 2 de Badalona investiga l'ascens de caporals

   

  Amb unes noves oposicions a les portes, les darreres proves d'incorporació i d'ascens encara porten cua. Recordem que a finals de setembre, la policial judicial es va personar a l'Ajuntament per reclamar documentació sobre el procés de promoció d'una desena de caporals celebrat el 2014, sota el mandat del PP. Des de llavors, els jutjats han requerit milers de documents, segons fonts municipals.

   

  Inicialment, el cas estava en mans d'un jutge Contenciós Administratiu, que hauria vist indicis de suposats delictes i hauria derivat la investigació al jutjat d'instrucció número 2 de Badalona. Tots dos organismes estarien seguint el cas de manera sumiltània. Fonts judicials expliquen que, de moment, s'està “recopilant documentació” del cas però que encara no consten persones investigades”.