L’amenaça de vaga del servei de neteja de Can Ruti arrenca un acord per augmentar la plantilla

  0
  urgencies2.JPG

  09/11/2016 – El comitè d’empresa i la direcció de Clece van tancar aquest dilluns un acord que va salvar la vaga indefinida de neteja.

  Vaga desconvocada a Can Ruti. Després de la incertesa de finals de la passada setmana, quan tot apuntava que la plantilla encarregada de la neteja aniria a una vaga indefinida per queixar-se de la manca de personal de l’hospital, dilluns empresa i comitè van arribar a un acord que ha evitat l’alteració de la neteja del centre sanitari de referència de la ciutat i la comarca.

  Després d’una negociació de diversos dies, Clece, l’empresa concesionària del servei, ha acceptat contractat cinc persones a jornada completa i tornar l’horari de dilluns a divendres a 17 treballadors que actualment treballen de dilluns a diumenge. Per poder fer-ho, s’incorporaran 17 persones més que cobriran aquest torn de caps de setmana i festius. L’assemblea de treballadors va ratificar l’acord amb un 95,5% dels vots a favor. No obstant, apunten, cal continuar lluitant i negociant per aconseguir recuperar la jornada de 35 hores i que es torni a augmentar la paga de les hores de guàrdia, que s’ha reduït en un 25% els darrers anys, diuen.

  De 217 a 147 treballadors

  Aquesta situació s’ha produït després d’anys de reducció de la plantilla del servei de neteja, expliquen des del comitè d’empresa. En els darrers cinc anys, afirmen, han passat de 217 a 147 treballadors i, en canvi, les tasques i el servei han augmentat. Aquesta desigualtat entre la quantitat de tasques i la plantilla, sumada a les baixes i absències del personal per sobrecàrregues de feina, diuen, fa que el nombre de treballadores sigui molt inferior al que hauria de ser en un torn normal.