Badalona crema la segona dimònia de la història de les festes

  0
  82
  IMG_2607.JPG

  09/05/2016 – La Cremada d'aquesta nit anirà precedida de tot el seguici d’entitats de les entitats de cultura popular des de la plaça de la Vila.

  Des del passat 1 de maig està plantat a la platja dels Pescadors. Plantada, millor dit. Per segon cop a la història de les Festes de Maig, el Dimoni cremarà en femení, la Nit de Sant Anastasi.

   

  Ja fa 76 anys que cremem el dimoni a Badalona. Aquest any, igual que va passar el 2002, cremarem una dimonia. Des de l’any 1999, el disseny del Dimoni es tria a partir del concurs Cremal’ Tu!. La Mariona Brunet, de Premià de Mar, ha estat la guanyadora d’aquest any amb el lema “La dimonieta rebel”.

   

  Segons va explicar, el disseny representa la figura d’un titella que s’ha alliberat dels fils que l’han manipulat ara. L’autora ha volgut mostrar “una figura femenina alliberant-se en un món on les dones han de lluitar cada dia pel dret a la igualtat i per acabar amb els prejudicis que se’ls imposen”.

   

  Ramon de los Heros, el creador de dimonis

   

  Com fa deu anys, la construcció del dimoni ha anat a càrrec del constructor Ramon de los Heros. Ell i el seu equip han treballat de valent per acabar la seva construcció, com cada any, l’1 de maig, 10 dies abans de ser cremat a la platja dels Pescadors.

   

  La Cremada d'aquesta nit anirà precedida de tot el seguici d’entitats de les entitats de cultura popular des de la plaça de la Vila, a on començarà cap a les 21 hores. Des de llavors, es realitzarà la Tanda de Lluïment, l’Acte Sacramental i el Ball de l’Àliga.

   

  Piromusical sobre la història del cinema

   

  A les 22h, concretament, donarà el tret de sortida el piromusical, amb la corresponent encesa de bengales entre la ciutadania. Coeters Dragon serà l’empresa encarregada dels focs i la música d’enguany, que repassarà les principals bandes sonores de la història del cinema.