Badalona decreta l’estat d’emergència pels danys del temporal marítim

  0
  IMG_0176.JPG

  23/01/2017 – Els tècnics estudien possibles desperfectes estructurals al Pont del Petroli, que ha estat desplaçat lleugerament arran de l'onatge.

  Les onades han deixat molt més que imatges espectaculars aquest cap de setmana a Badalona. Avui dilluns, després que hagi amainat el fort temporal marítim viscut aquest diumenge, les autoritats municipals han pogut començar a revisar l'abast dels desperfectes provocats per les onades de més de 5 metres. De fet, des de l'Ajuntament s'ha establert l'estat d'emergència ambiental a través de l'aprovació d'un decret que permetrà respondre econòmicament de forma flexible per posar remei als danys que ha patit tota la costa badalonina.

   

  Els desperfectes més evidents i que ja es van poder veure ahir s'han donat al Pont del Petroli, la plataforma final del qual ha quedat molt malmesa. L'accés roman i romandrà tancat els propers dies i probablement setmanes. La força del mar ha fet desaparèixer baranes i taules de fusta. De fet, fonts municipals han confirmat que les onades han arribat a desplaçar el pont al seu tram final. Ara, els tècnics estan comprovant que això no hagi afectat a l'estructura del pantalà.

   

  En funció dels resultats, les tasques de recuperació del pont s'allargaran més o menys. Els treballadors municipals ja han començat aquelles tasques que es poden assolir, tot i que encara esperen a que el temporal es calmi del tot. Si els desperfectes es queden en danys superficials, la reparació podria quedar en setmanes; si l'estructura està malmesa, tant recuperació com la inversió es dispararien, tot i que des del govern no han volgut avançar ni concretar xifres.

   

  L'alcaldessa Dolors Sabater ha explicat que ja existeix una partida pressupostària per a urgències mediambientals que estaria sobre el mig milió d'euros, aproximadament. Si finalment els informes confirmen danys estructurals i les tasques requereixen una inversió molt gran, l'Ajuntament demanarà ajuda d'altres administracions, ja que seria un cost “molt elevat”.

   

  Des de primera hora d'aquest dilluns, un dispositiu especial de manteniment i neteja ha repassat les platges badalonines per netejar vials, reposar el mobiliari desplaçat i garantir que la situació a passeig Marítim i platges torna a la seva normalitat.