Badalona demanarà a la Generalitat la reconversió de l’antic Lola Anglada en un institut

  0
  58
  pancarta lola anglada.jpg

  28/10/2015 – La Plataforma Institut Lola Anglada (PILA), integrada per entitats educatives i veïnals, va intervenir ahir al Ple amb motiu d'una moció que demana el compromís municipal per a rehabilitar el Lola Anglada.

  La Plataforma Institut Lola Anglada (PILA), integrada per les AMPA dels col·legis Artur Martorell i Lola Anglada, les associacions de veïns de Canyadó, Casagemes, Can Mercader, Can Solei i el recolzament de FAMPAS i escoles d’altres barris, s’ha fet escoltar aquest dimarts al Ple municipal i a les portes de la Casa de la Vila per reclamar la rehabilitació de l’antic edifici de l’escola Lola Anglada i la seva reconversió en institut, una reclamació que el Ple ha fet seva i a la que ha mostrat el seu suport.

   

  El col·lectiu va convocar un acte simbòlic abans de la sessió plenària a la plaça de la Vila en el que va repartir castanyes en paperines dissenyades expressament per a fer visible la reivindicació educativa, que se centra en els barris de Casagemes i Canyadó. La plataforma compta amb el suport de la Federacó d’AMPAs de Badalona, a qui s’ha fet extens les paperines perquè la comunitat educativa pública.

   

  Recordem que les entitats dels barris afectats, agrupats dins la zona escolar 6 de la ciutat, es mostren preocupats per la manca de places als centres de secundària públics de referència de les escoles de primària de la zona, l’Artur Martorell i el Lola Anglada. És aquest, a més dels arguments patrimonials, els que el col·lectiu posa sobre la taula per demanar la rehabilitació de l’antic Lola Anglada, tal i com van expressar durant el seu torn de paraula al Ple.

   

  La intervenció de la PILA va anar acompanyada d’una moció que va ser aprovada per unanimitat i que demana a la Generalitat dissenyar i executar durant el proper any la rehabilitació de l’antic Lola Anglada.