Badalona destinarà més d’un milió d’euros a remodelar la plaça Roja de Sant Roc

    0
    pl roja.jpg

    03/02/2017 – L'avantprojecte s'obre al veïnat, que demana mantenir la plaça com un espai de trobada social.

    La plaça Roja del barri de Sant Roc experimentarà una profunda remodelació. Així ho van anunciar fa uns dies les autoritats municipals a veïns i veïnes en la presentació de l’avantprojecte. La plaça Roja, amb prop de 9.000m2, presenta actualment una vegetació, un mobiliari urbà i uns paviments amb un destacat grau de deteriorament. Per a fer front a la urbanització de la plaça es disposa d’1,17 milions d’euros. L’arranjament d’aquest espai completarà la millora del carrer Vélez Blanco que es va portar a terme l’any 2015, eixamplant la comunicació entre els dos espais i unificant el tipus de paviment del carrer i la plaça, a més de millorar l’enllumenat.

     

    Una de les actuacions més importants serà la restauració de 3.546m2 del paviment de formigó vermell, que es substituirà tot a excepció de l’espai rodó del nord i del mosaic central, que es restaurarà, atès que està considedat un element molt important.

     

    Pel que fa a la vegetació, es procedirà a reemplaçar els pins i els oms, que tenen unes arrels que deterioren el paviment, per altres espècies com freixes; lledoners o sòfores. El nou mobiliari urbà inclourà bancs de fusta i de formigó disposats de manera que fomentin l’estada i la comoditat. A més a més, també s’ha dissenyat una nova àrea de jocs infantils, amb bancs i una font, i una àrea per a gossos. Un cop el projecte estigui definit, caldran nou mesos per a licitar-lo i iniciar les obres, que podrien començar a finals d’any.

     

    El veïnat posen sobre la taula les seves demandes

    En la trobada de la passada setmana, els veïns i representants d'entitats van poder aportar idees preliminars sobre allò que consideren adequat per a incloure en la urbanització. Es va decidir, per exemple, que el paviment escollit per a la plaça sigui el formigó vermell; l’espai infantil tingui una zona de terra; l’espai per a gossos no tingui més mobiliari i evitar les mèlies entre les espècies d’arbres. També els veïns van demanar l’arranjament de les tanques de les pistes de petanca, que els acabaments dels parterres tinguin les cantonades rodones i que el mobiliari de la plaça afavoreixi més la creació d’espais de conversa.