Badalona disposa d’una oferta comercial de més de 4.500 establiments

    0
    Presentació Diagnosi Comercial.JPG

    25/06/2018 – L’Ajuntament de Badalona ha presentat aquest dimecres a l’edifici El Viver la Diagnosi de l'ecosistema comercial de Badalona, un estudi demanat des de l’Àrea de Promoció Econòmica del consistori per tal de disposar d’un mapa vigent i real de les activitats i indicadors econòmics presents al municipi. L’estudi, realitzat per l’empresa catalana Eixos, indica que Badalona disposa d’una oferta comercial de més de 4.500 establiments, que es distribueixen majoritàriament en el sector dels serveis (més de 1.600 comerços), l’hostaleria i la restauració (més de 800 locals) i el comerç quotidià alimentari (gairebé 800 comerços). 

    Entre l’oferta comercial de Badalona destaca l’especialització en el sector alimentari, fet que permet a la ciutadania disposar d’una àmplia oferta en productes de primera necessitat i de consum diari. L’estudi indica també que bona part de l’activitat comercial es concentra al centre històric de la ciutat i a la façana marítima, tanmateix, existeixen diversos punts i eixos comercials amb una intensa activitat, com per exemple el passeig de la Salut. De fet, aquest carrer, juntament amb el carrer de Mar es troben entre els 20 eixos comercials més importants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

    La radiografia comercial de Badalona manifesta que la ciutat té un Índex d’Aprofitament del Teixit Comercial (IATC) del 79%, és a dir, un 21% dels locals comercials (un total 1.417) no estan sent utilitzats. No obstant això, l’estudi mostra que aquest índex pot augmentar, ja que en molts punts de la ciutat hi ha una bona oportunitat per establir activitats comercials que estiguin a prova de desertificació comercial. Per exemple, tenen un nínxol de mercat elevat els serveis professionals com les acadèmies o els centres educatius privats; o els serveis bàsics com supermercats o botigues de queviures.