Badalona distribueix desfibril·ladors entre 26 farmàcies de la ciutat

  0
  afe63fec-45a4-4e7a-a6b2-2694618ee296.jpg

  23/03/2016 – Ajuntament i el grup farmacèutic Menarini col·laboren plegats per convertir Badalona en una ciutat cardioprotegida.

  Badalona ha impulsat un pla per convertir-se en una ciutat cardioprotegida, amb un total de 26 farmàcies equipades amb desfibril·ladors automàtics distribuïdes estratègicament per tots els districtes. Es tracta d’una iniciativa público-privada, engegada per l’Ajuntament, l’Associació Barcelona Salut (ABS) i la farmacèutica Grupo Menarini, una de les principals empreses amb seu a la ciutat. A més a més, compta amb la col·laboració de Fundació Brugada, Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB), Generalitat de Catalunya, SEM i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. 

  Els aparells repartits pels 26 establiments són desfibril·ladors d’última generació d’ús públic que es poden utilitzar en cas d’episodi cardíac sobrevingut. Recordem que la mort sobtada va provocar l’any passat un total de 3.500 morts a Catalunya. Els responsables municipals han explicat que l’objectiu és que la cardioprotecció arribi també en un futur a les instal·lacions esportives de la ciutat, als centres escolars, als centres d’atenció primària i que la Guàrdia Urbana compti també amb alguns d’aquests dispositius portàtils. 

  CiU demana desfibril·ladors a les instal·lacions esportives

  Des de celebren que 26 farmàcies de la ciutat disposin de desfibril·ladors automàtics, però assenyala que el desembre de 2014 es va presentar una moció al ple, que va ser aprovada per unanimitat, demanant la instal·lació de desfibril·ladors a totes les instal·lacions esportives de la ciutat. En aquest sentit, el regidor Ferran Falcó insta el govern a “ que es posin a treballar per ampliar aquest programa a totes les instal·lacions esportives de la ciutat, amb la màxima celeritat possible”.