La pluja no atura a més de 1.800 atletes en la 5a BDN Running

0
    31

22/03/2016 – Otamne Btaimi (31:02) i Míriam Ortiz (35:52) es van proclamar campions en completar primers els 10 quilòmetres en les seves respectives categories.

Diumenge es va celebrar la cinquena edició de la BDN Running que, malgrat la pluja que va caure a les primeres hores del matí, va reunir més de 1.800 atletes en una autèntica festa de l'atletisme popular.

El tret de sortida de la cursa, previst per les 9.30h, es va d'haver de retrassar uns minuts per les complicacions logístiques provocades per la pluja. El primer dels 10 quilòmetres ha transcorregut pels carrers de nova urbanització a la zona del futur canal del Port, fent més atractiu i ample el circuit, que tenia un recorregut pràcticament pla, fet que la va convertir una prova molt ràpida.

El més ràpid en completar el traçat va ser Otamne Btaimi, atleta de l'Atletic Track Bikila amb un temps de 31 minuts i 2 segons, mentre que per darrere seu es situaven Enrique Luque (31:21) i Juan Manuel Álvarez (31:24). D'altra banda, en categoria femenina, la guanyadora va ser la badalonina Míriam Ortiz, que va aconseguir la victòria després de completar el circuit en 35 minuts i 52 segons. En segona i tercera posició es van situar Janeth Becerra (36:38) i Montserrat Carazo (37:17).

Un dels moments més emotius de la cursa va ser l'entrega del xec solidari de 4.000 euros a la Fundació Josep Carreras. Recordant que la BDN Running té un fort factor solidari, ja que és també el Memorial Luis Condon, atleta badaloní que va morir ara fa 5 anys de leucèmia, i per això un euro de cada inscripció s'ha destinat a la investigació d'aquesta malaltia. Destacar que durant aquests cinc anys, i amb suport de l'Obra Social La Caixa, s'han destinat més de 16.000 euros.