Badalona dóna el primer pas per encabir un hotel al port

  0
  IMG_4301.JPG

  25/06/2014 – Es tracta d'una operació cabdal per aconseguir el finançament necessari per a construir el canal i desviar les vies del tren.

  L’Ajuntament de Badalona ha aprovat la modificació del Pla General Metropolità per a l’ajust del límit del sistema portuari de Badalona, amb l’objectiu d’incloure una peça hotelera a l’entorn del Port en el marc de les transformacions del litoral que s’estan duent a terme a la ciutat. És aquest un pas rellevant també en la finalització del projecte del port, ja que farà viable la construcció del canal i el desviament de les vies del tren.

   

  L’actuació proposada té un clar interès públic general, ja que la plusvàlua generada per la venda de la parcel·la hotelera que efectuarà la societat Marina Badalona SA, propietària dels terrenys objecte de la transformació, segons relata l’Ajuntament, s’invertirà en la construcció del viaducte per al pas de les vies de tren que travessen el sector. Això farà possible la connexió definitiva de l’àrea residencial de la façana marítima amb la ciutat.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que la decisió d’avui “és un pas vital per al port de Badalona”. Garcia Albiol ha recordat que “el que han aprovat tots els grups municipals representats al Ple és fruit d’un acord molt important entre l’Estat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament”. “Aquesta decisió el que es és donar-li viabilitat construcció futur hotel al port i els recursos que s’obtinguin serviran per acabar la construcció del port, especialment pel que fa al viaducte per al pas del tren i la construcció definitiva del canal amb un termini no superior a 4 anys”, ha afegit.  Segons les previsions del govern, totes dues obres suposaran una inversió d’uns 10 milions d’euros.

   

  La nova zona hotelera es crea amb el canvi dels límits del sector portuari, a partir d’extreure uns terrenys ara inclosos en el Port, amb la consegüent reducció de la superfície de sòl d’aquest àmbit, i situar-los en la mateixa posició però formant part del sòl urbà de competència municipal.

   

  La modificació es concreta en el canvi de qualificació urbanística d’aquests terrenys del sistema portuari convertint-los en zona d’ús hoteler. Així mateix, es prolonguen els espais lliures, aconseguint una àmplia plaça al final del Passeig Marítim.

   

  Aquesta obra permetrà acabar el Port com estava previst, amb una marina interior —el canal— en què els molls seran la continuïtat de l’espai públic del Parc de Mar. Alhora es podrà executar la urbanització de la rotonda del carrer de Ponent a la confluència del carrer d’Eduard Maristany. Aquesta rotonda formalitzarà el segon accés al Port, a la banda de llevant, i permetrà connectar la zona residencial del sector A-3 de la façana marítima amb la futura zona residencial del sector del Port.