Badalona dóna el tret de sortida a la temporada de platja

  0
  platja badalona.JPG

  08/06/2015 – Entre les novetats més destacades d’aquest any hi ha el nou punt d’accés Wi-FI gratuït en el tram comprès entre la zona del Port i el carrer d’en Prim, així com la instal·lació de quatre aparcabicicletes ubicats a la sorra.

  Aquest cap de setmana ha donat el tret de sortida la nova temporada de platja a Badalona, que s’allargarà fins al diumenge 20 de setembre. Entre les novetats més destacades d’aquest any hi ha el nou punt d’accés Wi-FI gratuït en el tram comprès entre la zona del Port i el carrer d’en Prim, així com la instal·lació de quatre aparcabicicletes ubicats a la sorra.

   

  Pel que fa al WI-Fi gratuït, aquest nou punt d’accés sense cost a Internet cobreix la zona que va des del Port fins al carrer d’en Prim. D’aquesta manera, els usuaris poden accedir de franc a Internet en aquest ampli tram de platja, a tot el passeig Marítim i a gairebé a tot el passeig de la Rambla.

   

  Els quatre aparcabicicletes a la sorra facilitarà que els usuaris puguin deixar la bicicleta en un lloc habilitat, lligar-la a un cable d’acer i controlar-la visualment des de la sorra. Estan formats per un cablejat d’acer galvanitzat en forma de semicercle que es fixa mitjançant una base d’acer a les passeres de fusta que faciliten l’accés a l’aigua. En aquests semicercles s’hi podran lligar fins a vuit bicicletes.

   

  Tanmateix, s’ha ubicat un nou mòdul de lavabo a la platja de la Barca Maria i també s’han instal·lat uns sensors als contenidors semisoterrats a la sorra de recollida de residus que marquen quan estan plens de deixalles. Des de l’Oficina de Turisme de Badalona es posa a disposició dels usuaris la Ruta turística Badalona i el Mar, un recorregut que es pot seguir amb audioguia o bé amb el telèfon mòbil a través de codis QR.

   

  Serveis més destacats

  El servei de salvament i socorrisme serà ofert per l’empresa especialitzada Pro-Activa, i funcionarà des del 6 de juny fins al 20 de setembre de 10 a 19 hores. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta, cinc mòduls assistencials i diversos punts de vigilància i assistència. Totes les platges de Badalona esta cardioprotegides.

   

  El dispositiu de vigilància a la platja l’oferirà la Guàrdia Urbana, a través de la Unitat Ciclista, que funcionarà els dies feiners de 7 a 21 hores i els dissabtes, diumenges i festius, de 8 a 18 hores.

   

  El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb mobilitat reduïda s’ofereix a la platja del Pont d’en Botifarreta i a la platja dels Pescadors. El servei compta amb una cadira amfíbia i el suport de dos professionals a cada punt i funcionarà del 13 al 30 de juny d’11 a 14 hores, i de l’1 de juliol al 13 de setembre d’11 a 18 hores. Es podrà concertar hora a través del telèfon següent: 608 842 351.

   

  La neteja del litoral seguirà les mesures habituals en anys anteriors amb neteja manual i mecànica de la sorra. Per a la revetlla de Sant Joan es muntarà un operatiu especial.

   

  Prop d’1,5 milions de banyistes

  Badalona disposa d’un litoral de gairebé 5 quilòmetres, amb 3,7 quilòmetres útils de platja urbana practicable i amb una amplada mitjana de 50 metres. El litoral de Badalona està dividit en 9 trams de platges: Barca Maria, Cristall, Pont d’en Botifarreta, Pescadors, Patins a Vela, de l’Estació, Pont del Petroli, Coco i Mora. Durant la temporada de bany, al voltant d’1.500.000 persones utilitzen les platges de Badalona.

   

  Cinc banderes blaves

   

  Cal recordar que Badalona compta amb cinc banderes blaves concedides per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE), tres la platja dels Pescadors, la platja del Cristall-Barca Maria i les platges de l’Estació-pont del Petroli-Coco, una a l’Escola del Mar i una altra al Port.