Els barris de Llefià, Canyadó, Morera, Sant Crist i Sistrells celebren les seves festes

  0
  DSCF1315.JPG

  08/06/2015 – Unes festes destacades per les activitats esportives, gastronòmiques i culturals.

  De nou, aquest cap de setmana diversos barris de Badalona han estat de festa major i aquest cop han estat Sant Antoni de Llefià, Canyadó, la Morera, Sant Crist de Can Cabanyes i Sistrells.

   

  Sant Antoni de Llefià

  Amb el tradicional 'chupinazo' des del Centre Cívic de Torre Mena, l'Associació de Veïns de Sant Antoni de Llefià encetaven un any més les seves festes populars el divendres 5 de juny, i que donaven pas a un seguit d'activitats com jocs populars i xocolatada al parc de la Solidaritat i el destacat Sopar Popular, que enguany ha arribat a la 25a edició, i la lectura del pregó, a càrrec de l'Associació de Comerciants del Carrer Pérez Galdós i dels carrers transversals, una entitat que també es va crear ara fa 25 anys amb una vintena de botigues i amb la finalitat de sortir endavant en una època econòmica molt similar a la d'ara.

   

  Durant el cap de setmana el lloc central d'aquestes festes, la plaça Trafalgar, ha acollit la ballada de sardanes, havaneres un concert de reggae amb de Galactical Placidians, The High Connecion i A4 Reggae Orchestra, però també la tradicional sardinada amb les seves respectives actuacions de diverses entitats culturals i escolars, entre altres.

   

  Destacar que les festes populars de Sant Antoni de Llefià continuaran duranta al llarg d'aquesta setmana. Com ara, aquest dilluns 8 de juny, que es realitza una xerrada a càrrec de la metge i tècnica de Salut de Llefià, Anna Sebastián, sota el lema 'Trucs per millorar la nostra salut en el dia a dia, i que tindrà lloc a la Betsaida (carrer de les Monges, 2-6). Dimecres dia, al Centre Cívic de Torre Mena s'inaugurarà l'exposició d'art de l'entitat Cercle Artístic de Llefià. I dijous, dia 11, es realitzarà una passejada pel barri amb l'objectiu de conèixer la història de Llefià. La sortida tindrà lloc a Torre Mena i anirà a càrrec de l'Arxiu Històric de Llefià. Totes les activitats iniciaran a les 18 hores.

   

  Canyadó

  Les festes de l'AV de Canyadó també van iniciar el divendres amb una àmplia jornada dedicada a la gent gran amb un dinar, festival artístic i un sopar a l'aire lliure. Des del carrer del Drac la festa va continuar amb el rom cremar i la cantada d'havaneres del grup Mar i Vent. Una de les novetats d'enguany ha estat la celebració de la primera Cursa Pirata Nocturna que ha rebut la participació d'un centenar de veïns i veïnes de totes les edats. Destacar que el guanyador ha estat Manel Álvarez, que va finalitzar el recorregut en menys de cinc minuts.

   

  Tampoc la festa de Canyadó no acaba aquí, ja que els propers dies 12, 13 i 14 de juny remuntarà amb diverses activitats esportives, com les 12 hores de petanca en la categoria masculina i la traca final amb Bufons del Foc i del Toc, entre altres.

   

  Sistrells

  Des de la plaça Torrent d'en Grau, l'AV de Fondo-Sistrells han celebrat tres dies de festa major amb sardinada i botifarrada com a plats destacats, així també com les actuacions de ball i música i la trobada de puntaires.

   

  Morera

  D'altra banda, durant tot el cap de setmana l'AV de la Morera ha celebrat la seva festa major principalment des del carrer Pirineus on s'ha acollit el 34è Sopar de Germanor d'Homenatge a la Gent Gran, actuacions musicals, activitats i tallers adreçades als més petits. A més, també els veïns van gaudir de la tradicional 'banyetada dolça' pels comerciants del barri i del Correfoc que va recórrer diversos carrers de la Morera amb la participació de Bufons del Foc i del Toc, Colla Pugui-Pugui, Dragoneta Espurna i l'AMPA Salvador Espriu.

   

  Sant Crist de Can Cabanyes

  Finalment, des de la Pista Poliesportiva de Sant Crist, del carrer Àngel Guimerà, centenars de veïns van gaudir divendres, dia 5, d'una gran sardinada i botifarrada acompanyades de les havaneres del grup Montjuïc. Durant tot el cap de setmana el barri ha pogut veure actuacions de tot tipus, com hip-hop i sevillanes, però també ball en línia i de nit, i fins i tot, exhibició de tai-txi.