Badalona dota espais municipals d’un sistema per facilitar la comunicació a persones sordes

  0
  Sistema accessibilitat auditiva 1.JPG

  06/11/2017 – Un equip d’emissió amb anells magnètics facilita l’arribada del so directament a les pròtesis auditives.

  Els principals espais municipals de l’Ajuntament de Badalona han millorat la seva accessibilitat per a les persones amb discapacitat auditives gràcies a un nou sistema d’anells magnètics que elimina les barreres de comunicació, proporciona autonomia i afavoreix la integració d’aquest col·lectiu de persones.

   

  L’anell magnètic està format pels aparells que recullen el senyal d’àudio d’un micròfon, o un equip de so, i el condueixen i el transforma en un senyal que poden captar els audiòfons i implants de les persones amb discapacitat auditiva. Aquest sistema permet rebre el senyal d’àudio de l’equip de so de l’espai directament a l’audiòfon, sense distorsions dels amplificadors i sense el soroll ambiental de la sala.

   

  Tota aquesta iniciativa ha comptat amb l’ajut econòmic de la Diputació de Barcelona. El regidor de Salut, Francesc Ribot, assegura que la voluntat de l’Ajuntament és treballar per continuar eliminant les barreres que hi ha actualment per a les persones amb discapacitat auditiva, visual i de qualsevol altre tipus”.

   

  Els espais municipals dotats d’aquest sistema són la Casa de la Vila, el Viver, l'Oficina de Turisme, el Departament de Gestió i Control d’Ingressos de Dret Públic i totes les Oficines municipals de districte (OMD).