Badalona enalteix la figura de Joan Novell, mestre catifaire

  0

  Els Catifaires de Dalt la Vila de Badalona van organitzar el passat 27 de novembre un emocionant homenatge a Joan Novell. Novell ser el president que va fundar l’entitat i secretari de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires. El mític catifaire badaloní ens va deixar el 26 de maig del 2020 per culpa de la Covid.

  Joan Novell va néixer un 28 de Novembre de 1967 a Badalona, on va viure tota la seva vida, més concretament el barri de Dalt la Vila. No va ser fins el 2005 que, veient com el barri bullia pel Corpus i s’omplia de Catifes, va començar amb aquesta afició. Tot va canviar el 2012 quan a Barcelona es va celebrar un Congrés Internacional d’Art Efímer organitzat per la Federació Catalana de Catifaires. Es va convidar els Catifaires de Badalona i els van recomanar formalitzar la situació de l’entitat. D’aquesta manera, el 2015 es va fundar l’actual Associació de Catifaires de Dalt la Vila amb en Joan al capdavant.

  Novell es va involucrar de ple en el món catifaire i de l’art efímer, arribant a ser secretari de la Federació Catalana de Catifaires i Participant a catifes d’arreu de Catalunya i del món, aportant el nom de Badalona a Roma (Itàlia), Noto (Sicília), Perpinyà (Catalunya Nord), Brussel·les (Bèlgica), Carrión de los Condes (Palencia) i Santiago de Compostela (A Coruña).

  Per recordar la seva figura es va crear una gran catifa de 8×11 metres amb materials naturals i confeccionada per catifaires de tot Catalunya. L’homenatge va cloure amb una trobada a l’Església dels Pares Carmelites i amb actuacions del Típic Ball de Bastons de Canyet i dels Bufons de Foc i Toc.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí