Els Pastorets d’El Círcol celebren 100 anys amb una programació especial

  0
  87

  Després d’un any on la pandèmia va impossibilitar el que hagués sigut el centenari d’Els Pastorets pel Círcol, enguany les condicions sanitàries permetran que l’entitat badalonina no s’estigui de res per organitzar els esdeveniments de commemoració i celebració de l’aniversari d’una representació emblemàtica per la ciutat de Badalona.

  Les representacions

  Les representacions teatrals estan realitzades per la secció “La Dramàtica” d’El Círcol, el grup de teatre amateur de la casa format per unes 80 persones, entre adults, joves i infants. Fou creada el mateix any que l’entitat i, en aquell moment, les representacions eren de caràcter catòlic, i es duien a terme durant les festes de Quaresma i Advent. Amb el pas del temps, la Dramàtica d’El Círcol va anar agafant un notable relleu en l’espai d’oci de la ciutat.

  El 1917 la programació de festes nadalenques incloïa “La Rosa de Jericó” i “La Adoración de los Reyes”, entre d’altres. La incorporació de la popular obra de Josep Maria Folch i Torres “Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús” a principis dels anys vint ha marcat, des de llavors, una tradició per moltes famílies.

  Les dates

  Aquest 2021 les dates de les representacions seran les següents: 19/12/2021 (11:30h-18h); 25/12/2021 (20h); 26/12/2021 (18:30h); 2/1/2022 (18h); 9/1/2022 (18h). El dia 26 es durà a terme l’acte central, que no serà una representació d’Els Pastorets comuna, ja que prendrà especial rellevància l’homenatge a les aproximadament 80 persones que han tingut una participació destacada en fer possible que aquesta tradició es mantingui viva a través dels anys. A més de l’obra en si, l’acte inclourà la projecció de material audiovisual complementari, una major presència de la música en directe i l’entrega d’obsequis als homenatjats.

  Fins a onze músics interpretaran les obres originals dels Pastorets de Folch i Torres de l’any 20, dirigides per Joan Aymerich, qui és el net del seu compositor original -de nom també Joan Aymerich.

  La resta de representacions també inclouran música en directe en un format més reduït -un quintet-, s’afegiran alguns elements d’escenografia i vestuari renovats respecte a altres anys i se seguirà de forma fidel el text de Folch i Torres.

  La venda d’entrades està disponible des del 19 de Novembre i compta amb descomptes especials per socis d’El Circol, de l’ANC, d’Òmnium i d’Amics del Teatre Zorrilla.

  També a les Biblioteques

  També es faran funcions dels pastorets a les biblioteques en un format molt reduït pel que fa a duració i mitjans per tal d’adaptar-lo a les característiques de l’espai -es representaran una o dues escenes-. L’objectiu és que l’obra arribi a altres punts de la ciutat, donant-li vida amb una posada en escena més propera, contribuint així a la seva divulgació i filtració en públics i espais més diversos. Serà els següents dies:

  -10/12 al Casal Cívic de Pomar a les 17:30h

  -14/12 a la biblioteca de Canyadó a les 18:00h

  -15/12 a la biblioteca de Llefià a les 18:00h

  -16/12 a la Nau 3 a les 18:00h

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí