Badalona engega la reposició de més d’un centenar d’arbres

  0
  arbres.jpg

  13/01/2015 –  La campanya d’aquest any, que durarà un mes aproximadament, ha començat amb la plantació dels arbres caducifolis i acabarà amb la plantació dels arbres d’origen semitropical.

  L’Ajuntament de Badalona ha començat aquest gener els treballs de plantació i reposició d’un total de 120 arbres als carrers i places de la ciutat. La campanya d’aquest any, que durarà un mes aproximadament, ha començat amb la plantació dels arbres caducifolis i acabarà amb la plantació dels arbres d’origen semitropical, que tot i adaptar-se bé a la nostra climatologia responen millor si es planten en mesos més càlids.

   

  La plantació d’enguany està orientada a la reposició de l’arbrat mort i a la substitució d’alguns exemplars d’espècies que actualment estan donant problemes, com creixements desmesurats, fitopatologies i al·lèrgies.

   

  Els criteris que s’estan seguint a l’hora de seleccionar el tipus d’arbre que es plantarà a cada espai públic són les característiques ornamentals, la resistència a l’estrès hídric així com l’amplada del carrer per evitar interferències amb façanes d’habitatges o d’accessibilitat de les persones.

   

  Tot i que la campanya de plantació de l’arbrat viari es centra bàsicament en el mes de gener, durant tot l’any es van fent algunes plantacions que a causa de les característiques de l’espècie són més adequades en èpoques de calor.

   

  L’escarabat morrut afecta les palmeres

   

  La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha explicat que “l’Ajuntament està valorant la possibilitat de reposar part de les palmeres que s’han perdut a la Rambla i al carrer de Santa Madrona a causa de l’atac de l’escarabat morrut i dels temporals dels últims mesos”.