Guanyem Badalona aprova el codi ètic i la base del seu programa polític

  0
  36
  guanyem badalona.jpg

  13/01/2015 – Dissabte passat, més de cent persones es van reunir a l’escola Salvador Espriu del barri de La Morera per participar en la primera assemblea de Guanyem Badalona, la candidatura sorgida arran del manifest “Crida per Badalona”.

  Dissabte passat, més de cent persones es van reunir a l’escola Salvador Espriu del barri de La Morera per participar en la primera assemblea de Guanyem Badalona, la candidatura sorgida arran del manifest “Crida per Badalona”, presentat el novembre passat per membres dels moviments socials i organitzacions polítiques d’esquerres de Badalona.
   

  Durant la jornada, els membres de la formació van discutir i aprovar diferents documents i propostes, com el codi ètic i el programa general. En el primer, i amb l’esperit de fomentar la transparència i control democràtic, la candidatura fixa pràctiques com la limitació de sou a 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional, mandats màxims de 2 anys en oposició o 4 al govern amb la incompatibilitat de presentar-se si s’ha estat càrrec electe municipal o supramunicipal, la seva independència per la banca no ètica i mesures contra les portes giratòries, tot establint la revocabilitat de l’acta de regidor si aquestes no s’acompleixen.
   

  Per la seva banda, el programa reafirma la seva aposta “per ser una candidatura ciutadana d’esquerres rupturista que pretén tornar el control de la ciutat de Badalona als seus veïns i veïnes” amb mesures com una moratòria dels desnonaments, garantir la transparencia i la participación ciutadana, establir els barris com unitat mínima de participación i defensar serveis públics locals, entre altres.

   

  Durant l’assemblea també es va donar a conèixer el resultat de la votació on-line del logotip de la candidatura, que serà la imatge pública de la campanya a partir d’ara, quan la formació comença uns mesos de dur treball que l’han de portar fins a les eleccions municipals del proper maig. Fins aquesta data, la candidatura també aposta per ampliar la seva base social amb contactes amb moviments socials i altres organitzacions i fer arribar les seves propostes a tots els badalonins i badalonines.