Badalona engega la subhasta per construir el futur hotel del Port

  0
  hotel puerto.jpg

  19/09/2016 – S'obre el procés de licitació del solar, la construcció i la concessió a 99 anys de l'hotel del Port, que es preveu estigui en marxa el 2019.

  El compte enrere per a la materialització del futur hotel del Port de Badalona ja ha començat. Fa pocs dies que va obrir el procés de licitació per a la concessió del solar on s'ha d'aixecar el nou equipament i les empreses interessades podran presentar les seves ofertes fins al dia 12 de desembre. El preu de sortida és de 8,4 milions d'euros i el termini d'explotació del negoci, un hotel de 4 estrelles, serà de 99 anys.

   

  La superfície objecte del concurs és una peça  de 2.450,36m2, amb 12.000m2 d’edificabilitat, que s’ordenaria en un edifici de  planta baixa més 15 plantes i unes 170 habitacions. A més de l’ús hoteler, es preveuen d’altres usos per complementar l’oferta d’aquest nou equipament, orientat al turisme de tipus familiar, al turisme de negocis i també concebut perquè doni servei a la necessitat d’allotjament vinculada als equipaments i al campus biosanitari de Can Ruti. D'altre banda, la previsió és que inclogui gimnàs, espais tipus “spa”, amb piscina i tractaments especialitzats, sales de convencions, restaurants de qualitat i un espai destinat a sala de ball integrada en l’oferta de l’hotel, no com una opció lúdica segregada.

   

  El primer tinent d’alcalde i regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, es mostra convençut “que la parcel·la que és interessant des d’un punt de vista del sector: davant del mar, a tocar d’un port dinàmic i situat en una zona ben comunicada i en projecció”. Les condicions, esclareix Lladó, estan orientades a “buscar un hotel de qualitat, allunyat del’estratègia low-cost, i amb serveis reforçats de tipus esportiu, familiar i enfocat també a l’activitat professional”.

   

  La presentació d’un avantprojecte, el pla de negoci, els terminis de pagament i el calendari d’execució formen part de la documentació a aportar i a valorar en diferents aspectes i que sumen un màxim de 100 punts.

   

  Un cop convocat el concurs amb la seva publicació en el diari oficial europeu (el DOCE) el 10 de setembre i el dia 14 de setembre en el portal web de la societat, el calendari aprovat fixa  el 12 de desembre com la data màxima per presentar les ofertes, un termini força més ampli dels 52 dies establers per llei en aquest tipus de propostes. De manera que es preveu que  la primera quinzena de febrer es pugui fer l’adjudicació, i que la posada en marxa de l’hotel pugui ser una realitat  el primer semestre de 2019.