Badalona engega tractaments per combatre la plaga de la xinxa

  0
  52
  IMG_8027.JPG

  28/07/2015 –  Els tractaments es faran en horari nocturn el dimarts 28 i el dijous 30 de juliol a diverses zones de la ciutat. 

  L’Ajuntament de Badalona farà aquesta aquesta setmana tractaments fitosanitaris per combatre la plaga de la xinxa dels arbres plataners. Es tracta d’una plaga nova que, tot i que no és un perill de salut pública, pot causar molèsties a la població si els insectes s’introdueixen a les llars. Els tractaments es faran en horari nocturn el dimarts 28 i el dijous 30 de juliol a diverses zones de la ciutat. S’ha establert una ruta d’actuació a partir de les queixes ciutadanes rebudes i també de la detecció de la presència d’aquests insectes per part dels serveis municipals.

   

  Un insecte provinent d’Amèrica

   

  La detecció d’aquest tipus d’insecte (Belonochilus numenius) a la ciutat es va produir a principis del mes de juliol, coincidint amb l’onada de calor. És un insecte originari del sud del Canadà, Estats Units i Mèxic, que es va detectar per primera vegada a Europa l'any 2008. Les xinxes adultes tenen una forma ovalada, més ample al centre de l’abdomen, d'entre 4,5 i 6 mm de llargada. Són de color terra, amb línies vermelles marronoses i fosques, d’intensitat i foscor variables. El cap és allargat, més llarg que ample i amb dues antenes llargues.

   

  Segons els tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, les altes temperatures assolides aquest mes de juliol podrien haver estat un factor més que hagi influït en la proliferació d’aquest insecte. Els ous es dipositen en el fruit del plataner i durant la primavera s’inicia el cicle vital que es pot succeir en diverses generacions fins a la tardor. Aquest insecte s’alimenta del propi fruit del plataner.

   

  El segon tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha indicat que “es tracta d'una espècie introduïda, que no té enemics naturals i per això són necessaris tractaments fitosanitaris per al seu control, que es realitzen en horari nocturn”. “Recomanem a la població que mentre duri la fumigació es tanquin les portes i les finestres dels habitatges propers”, ha posat de relleu el regidor.