Badalona es compromet a iniciar els tràmits per comprar bona part de Sant Jeroni

  0
  20
  IMG_0778.JPG

  26/07/2017 – El Ple impulsa una declaració institucional, arran d'una moció presentada pel PP, que demostra la unanimitat en la necessitat de protegir i adquirir el patrimoni.

  Una setmana després de la polseguera aixecada per un anunci a Internet que oferia la venda de Sant Jeroni, el Ple municipal ha aprovat aquest dimarts una declaració institucional inequívoca: cal adquirir el monestir des de l'àmbit públic, assegurar la seva protecció i el seu futur.

   

  El Partit Popular presentava aquesta setmana una moció en la qual han coincidit tots els grups municipals i que finalment ha estat elevada a la categoria de declaració, una de les figures que demostra més unanimitat política dins l'Ajuntament.

   

  El text demana, entre d'altres qüestions, protegir el valor històric i cultural de Sant Jeroni i un treball en conjunt de les administracions implicades per definir-ne els seus usos i assegurar el seu futur. En aquest sentit, posa sobre la taula la necessitat de desbloquejar i aprovar el pla director, que ha de concretar les reformes necessàries i com es desenvolupa el patrimoni.

   

  Per tot plegat, l'Ajuntament es compromet a desenvolupar el pla director i a iniciar els tràmits de compra “de la part majoritària” del monestir i la seva protecció.