Badalona està de Setmana Santa

  0
  42
  DSCF0043.JPG

  30/03/2015 – La Processó de la Mare de Déu dels Dolors i la Moixiganga donen el tret d'inici a la Setmana Santa a Badalona, marcada per la Processó del Silenci, del Santíssim Crist Redemptor i Mare de Déu de la Soledat.

  Per segon any els carrers del barri de Dalt la Vila han tornat a gaudir de la Processó de la Mare de Déu dels Dolors, que va sortir el passat divendres, 27 de març. Prèviament l'escolania de la Mare de Déu va seguir els altarets del set dolors i va cantar l'Stabat Mater, que és un himne dedicada a Maria i atribuït al frare Jacopone da Todi. Després de la processó, es va celebrar una missa solemne a l'altar major de l'església de Santa Mar. D'aquesta manera es donava inici a la festivitat de la Setmana Santa a Badalona.

   

  També aquest diumenge, centenars de famílies amb la palma i el llorer celebraven a totes les parròquies i esglésies de la ciutat el Diumenge de Rams. El dia va finalitzar amb la interpretació de la Moixiganga, que enguany ha arribat a la 25a edició i representada per més de 60 persones que formen la Colla badalonina de la Moxiganga i amb la col·laboració de la Confraria de Sant Anastasi i el Rincón Arte, entre altres. A més, enguany ha estat convidada la Colla barcelonina de la Moixiganga. Aquesta representació està formada per una desena d'escenes de la Passió de Crist, entre els quals la flagel·lació, coronació d'espines i el Sant Sepulcre, entre altres, i que la majoria compta amb torres humanes i cants.

   

  Dijous i Divendres Sant

  Una de les novetats d'aquest any és la unió de la Hermandad del Santísimo Cristo Redentor  y Nuestra Señora de la Soledad i l'Associació de la Processó del Dijous Sant, que presenten conjuntament el programa de Setmana Santa a Badalona.

   

  Pel que fa Dijous Sant, 2 d'abril, l'església de Santa Maria serà l'escenari principal d'un seguit d'actes, com l'enramada i ornamentació floral dels misteris -9h- i al recollida del Sant Sepulcre -18h-, que recorrerà diversos carrers del casc antic de Badalona i, així, donarà pas a la Processó del Dijous Sant, coneguda també com Processó dels Misteris o del Silenci; que tindrà sortida com és habitual a les 22 hores a la plaça Barberà. Altres de les novetats d'enguany és la incorporació d'un nou pas: Ponç Pilat, que anirà a càrrec del Centro Cultural Rociero Andaluz Nuestra Señora de la Esperanza. A més, per motius d'obres, la processó tindrà un nou recorregut: carrer de la Costa, plaça Constitució, carrers de Barcelona, Rector i Santa Bàrbara, plaça Alcalde Xifré, carrers de la Creu, Francesc Layret i Temple, fins arribar a la plaça Barberà.

   

  Per altra banda i de cara a Divendres Sant, 3 d'abril a les 18.30h, tindrà sortida la Processó del Santíssim Crist Redemptor i Mare de Déu de la Soledat des de la parròquia de Sant Antoni de Pàdua i recorrerà la ronda de Sant Antoni, les avingudes de Doctor Bassols i Marquès de Sant Mori, plaça Trafalgar i carrer Pérez Galdós, fins arribar a la parròquia on es farà la trobada dels passos. Una processó destacada per la caiguda de Jesús, el calvari, Sant Enterrament i la Mare de Déu de la Soledat, i també per les 'saetas' que diversos veïns canten pel seu pas pels barris de Llefià. Mentrestant, a l'església parroquial de Sant Josep es celebrarà a les 19h el tradicional Viacrucis Solemne.

   

  I finalment, el Dilluns de Pasqua, 6 d'abril -data que dóna per acabada la Setmana Santa-, diferents carrers i places de la ciutat gaudiran a partir de les 10 del matí els cants de les Caramelles que organitzen Soca-Rel del Círcol Catòlic.