Badalona estarà present al Saló Nàutic de Barcelona

  0
  77

  El Saló Nàutic de Barcelona, que celebra l’edició número 58 en el Port Vell del 9 al 13 d’octubre,  és el gran aparador dels projectes, novetats i tendències del sector nàutic. Com no podria ser d’una altra manera, Badalona estarà present en aquest gran aparador des de diferents àmbits: l’esportiu, el que vincula la salut i el mar, el patrimonial i, evidentment, des del punt de vista de la infraestructura, el Port de Badalona, sense el qual la resta de propostes no serien possibles.

  L’entrada en servei de gairebé 200 amarradors per a embarcacions motores d’una eslora de 8 i 10 metres tornarà a centrar l’interès sobre el Port de Badalona de cara als visitants de la 58 edició del Saló Nàutic de Barcelona.

  A més, el Club de Vela Badalona i l’Ajuntament de Badalona participaran per primer cop en la tercera edició d’Esport Blau Escolar gràcies a la implementació el curs passat (2018-2019) d’aquest programa amb l’escola Badalona Port.  El dia 9 d’octubre a les 13h en l’Espai del Mar, la Federació Catalana de Vela compartirà que per al proper curs seran ja 1.000 alumnes de diferents centres educatius de tot el litoral català els que participaran en aquesta iniciativa de promoció de la vela entre els infants, concretament entre els alumnes de 5è d’escoles properes al litoral.

  Des del vessant de recuperació del patrimoni cultural nàutic, l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat de Badalona  (AAqCB) tindrà un espai  en l’àrea de Marina Tradicional.  Concretament,  el quetx Ciutat Badalona, que aquesta edició té un protagonisme especial en el seu 90 aniversari, serà present a l’aigua, en el Moll d’Espanya, al que s’hi accedeix per l’entrada Sud del Saló (pel Maremàgnum), i disposarà d’un estand on s’exposarà la història de l’embarcació.

  Per altra banda, les protagonistes del DragonBoats BCS també estaran presents. La BCS és una categoria de reconeixement internacional formada  per dones que han patit un càncer de pit i que, un cop recuperades, formen part de l’equip de DragonBoat BCS Badalona, de la mà de l’associació Pica’m Càncer.

  La presència de Badalona es completa amb una activitat esportiva de primer nivell, la IV Pàdel Race de caiacs en el format que es consolida, amb un recorregut Port Vell (des de dins del Saló) al Port de Badalona. De manera que el diumenge 13 d’octubre, una trentena de piragüistes de les categories Surfski, tradicional i SUP faran un recorregut de quinze quilòmetres  i mig entre el Port Vell fins al Port de Badalona en el marc d’aquesta competició.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí