Badalona estrena nous models de font contra l’incivisme

  0
  Font antiincivisme.JPG

  31/01/2013 – Els nous dissenys, diu l'Ajuntament, impediran que es puguin rentar gossos, omplir garrafes; a més, al no ser de llautó, s'eviten robatoris i el seu cost és quatre vegades inferior al del model actual.

  La ciutat estrena aquesta setmana un nou model de fonts públiques dissenyades per evitar els incivismes. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, i la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, van presentar ahir un nou model de font pública pensat per evitar l’incivisme. De moment, aquest model està instal·lat al carrer Manila, cantonada amb Ramon Llull al barri de la Salut, i a les places de l’Amistat i del Quinze de Juny dels barris de Sant Antoni de Llefià i Sant Crist de Can Cabanyes respectivament.

   

  La font pertany al model Eau d’Ado, i està formada per un peu de ferro plastificat o pintat, una safata d’acer inoxidable i una aixeta cromada. Les diferències respecte al model anterior són que l’aixeta es troba sobre una safata on l’aigua surt cap amunt, a una alçada de 0,95 centímetres del terra. D’aquesta manera s’aconsegueix que només s’utilitzi perquè hi beguin les persones. A més, en no haver-hi aixetes de llautó, com en el model anterior, s’eviten els robatoris.

   

  Per altra banda, el cost del nou model de font és molt més econòmic que l’anterior. El nou model costa 545 euros, mentre que l’anterior, amb una sola aixeta, superava els 2.300 euros.

   

  L’alcalde Xavier Garcia Albiol, ha explicat que el nou model substituirà l’anterior en aquells espais on s’hagin donat problemes de mal ús o incivisme. L’alcalde ha explicat que la decisió de canviar el model de font ha arribat “després de la constatació que en determinats indrets hi ha gent que utilitza les fonts per rentar-se els peus, rentar gossos, emplenar garrafes d’aigua o bé, simplement, bloquegen l’aixeta perquè l’aigua surti contínuament, provocant una situació de malbaratament d’aquest recurs”.