La creació d’una fundació entre l’administració i agents privats podria desbloquejar el Museu del Còmic

  0
  IMG_4049.JPG

  31/01/2013 – L'Ajuntament instarà a la Generalitat a constituir una entitat jurídica a partir de la qual començar a fer gestions i buscar finançament per tirar endavant l'equipament cultural.

  Sembla que el fins ara abandonat projecte del Museu del Còmic podrà tirar endavant gràcies a un pla que té com a eix central la creació d’una fundació. La idea és que els agents públics, Ajuntament i Generalitat, i els agents privats interessats constitueixin una entitat jurídica, a través de la qual es puguin començar a fer tràmtis, es trobi el finançament necessari per desbloquejar la situació, finalitzar l’equipament i administrar-lo.

   

  Així es va acordar en la reunió que dimecres van mantenir l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el director del Saló del Còmic, Carles Santamaria, i el president de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), Miguel Gallardo. Totes les parts van coincidir en que la crisi no pot deixar estancat aquest projecte, que té l’objectiu de convertir-se en un referent a nivell nacional i internacional, amb una previsió de entre 200.000 i 250.000 visitants anuals.

   

  Badalona impulsarà aquesta iniciativa després de dos anys en que el projecte del Museu del Còmic, gestat durant l’anterior mandat socioconvergent, no ha experimentat cap avenç. Fins ara s’ha invertit més de tres milions d’euros en la rehabilitació de l’antic edifici de la CACI, futura seu del Museu del Còmic.