Badalona estudia quin ús atorgar al tram enllestit del canal del Gorg mentre no acabi tot el projecte

  0
  canal gorg.jpg

  11/07/2016 – L'Ajuntament es planteja com aprofitar el nou espai públic resultant de la primera fase, per no deixar-lo tancat fins que s'acabi l'obra completa, d'aquí a un o dos anys.

   

  La zona del futur canal del Gorg comença a prendre forma després de la finalització de la seva primera fase. Només cal apropar-s'hi passejant per comprovar que el primer tram i l'espai obert on finalitzarà el canal i on estarà situat la darrera làmina d'aigua decorativa ja estan acabats. Ara, l'Ajuntament es planteja com aprofitar aquest nou espai públic, per no deixar-lo tancat fins que s'acabi l'obra completa, d'aquí a un o dos anys.

   

  A dia d'avui, la plaça final a la que anirà a parar el canal roman tancada. Si no ho està ja, a més, aviat estarà protegida per un circuit de videovigilància. “Mantenir segur i endreçat aquest espai era una de les coses que més ens preocupava”, explica el regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó. De titularitat pública, l'Ajuntament estudia ara traspassar la gestió de la plaça a Marina Badalona perquè fomenti el seu ús d'alguna forma. “És un espai de qualitat que es pot aprofitar mentre no s'acabi el canal”, considera el regidor. En aquest sentit, sospesen obrir-lo durant els caps de setmana perquè la gent hi pugui passejar, amb la celebració puntual d'algun acte o per a esdeveniments d'entitats del barri, entre d'altres.

   

  Obrir el canal a l'art urbà

   

  D'altra banda, l'Ajuntament continua fent feina sobre altres qüestions que envolten el canal i que també s'han de lligar abans de la seva obertura. Una d'elles és la d'anticipar-se a possibles actes incívics que es puguin produir en forma de pintades a les parets laterals de la nova infraestructura. El consistori ja ha contactat amb diferents col·lectius d'art urbà per projectar murals que decorin estèticament l'espai i, a banda, evitin grafitis menys atractius i de possible caire vandàlic.

   

  Més enllà del canal, Oriol Lladó assegura que el govern està a punt de finalitzar el projecte d'urbanització de l'entorn de la infraestructura, que es va obrir a participació el mes de febrer entre veïnat i associacions del districte.

   

  A l'espera de la venda de l'hotel

   

  Tot plegat discorre a l'espera de poder iniciar la segona fase del canal, la més complicada i costosa, i directament supeditada a la venda del solar del Port destinat al futur hotel. Amb les bases aprovades, la licitació dels terrenys serà pública les properes setmanes i el govern espera poder adjudicar la pastilla durant aquest estiu. Llavors, un cop es confirmi la concessió, l'adjudicatari, automàticament, haurà d'abonar un 30% del pagament total, que podria oscil·lar entre els 8 i 10 milions d'euros. Amb aquest avançament, apunta l'edil d'Urbanisme, es podrà engegar la segona fase.