Badalona ha commemorat el Dia Mundial de la Sida

  0
  6.jpg

  03/12/2013 – Diumenge 1 de desembre la plaça de la Vila va acollir diverses activitats, a càrrec de l'associació VIH-DA per infomar a la població sobre la prevenció de malalties de transmissió sexual. 

  Diumenge 1 de desembre es va commemorar el Dia Mundial de la Sida i Badalona ho va fer amb una llarga programació d’actes durant tot el dia a la plaça de la Vila. L’associació VIH-DA es va encarregar de realitzar diversos tallers i activitats i de repartir material anticonceptiu i informació sobre la prevenció de malalties de transmissió sexual.

   

  L’acte central va tenir cita al migdia quan es va llegir el Manifest el Dia Mundial de la Sida, elaborat pel Comitè 1r de Desembre i a càrrec del presentador badaloní de RAC1, Quim Morales, i la regidora de Serveis Socials i Salut, Sònia Egea. “Avançant cap a la meta d’arribar a zero” era el títol del manifest d’enguany que recull un clar reconeixement als avenços aconseguits en prevenció, diagnosi precoç, tractament i no discriminació per assolir l’objectiu d’arribar a zero pel que fa a noves infeccions, morts de la sida i en discriminació de tota mena.

   

  A més del manifest, a la plaça de la Vila es van llegir preguntes escrites pel Comitè 1r de Desembre destinades al president de la Generalitat i al conseller de Salut amb l’objectiu de que el govern català “no doni l’esquena a les polítiques de prevenció del VIH”, però també “menys retallades, menys excuses i més drets”. L’acte va finalitzar amb un llançament de globus vermells en memòria a totes les víctimes que han perdut la vida a causa del VIH.

   

  Durant tota la jornada també es van realitzar actuacions musicals, el sorteig d’una panera solidària i sorpreses per a tot el públic assistent.