Badalona ha de fer un cens d’instal·lacions que tinguin amiant

  0
  49

  Encara que el text està pendent de l’aprovació definitiva per part del Senat i la seva corresponent publicació al BOE, la nova Llei de Residus i Sòls Contaminats que pretén seguir els mandats de la Unió Europea en matèria de gestió de residus posa especial èmfasi en la detecció i posterior retirada de l’amiant.

  Entre les seves diferents disposicions, la nova llei obligarà els ajuntaments a elaborar un cens públic d’instal·lacions o “mapa de l’amiant”, que inclogui aquells edificis públics (seus d’organismes, col·legis, hospitals, residències, etc) a les instal·lacions dels quals estigui present l’amiant. A més, instarà a incorporar un calendari que planifiqui la seva retirada abans d’un any des de la publicació al BOE de l’esmentada Llei de Residus i Sòls Urbans. La retirada haurà d’estar gestionada el 2028, com a molt tard.

  Tant el cens com el calendari, que tindran caràcter públic, seran remesos a les autoritats sanitàries, mediambientals i laborals competents de les comunitats autònomes, les quals “hauran d’inspeccionar per verificar, respectivament, que s’han retirat i tramès a un gestor autoritzat”, resa al text.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí