Badalona ha tractat més de 250 nous casos de violència masclista aquest 2016

  0
  35
  15220198_1624691827825580_4754926474689025425_n.jpg

  28/11/2016 – El reforçat Servei d’Informació i Atenció a les Dones ha atès 452 dones noves, més de la meitat afectades d'alguna forma per la violència masclista.

  Un total de 452 dones de Badalona han estat ateses pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Badalona al llarg d’aquest any 2016. Les dades fan referència a les persones ateses noves, que no havien passat pel servei anteriorment o que ja feia molts anys que ho havien fet i la seva situació vital ha canviat totalment.

   

  D’aquestes dones, un 61% ha patit alguna problemàtica relacionada amb la violència masclista o estan en aquests moments immerses en un procés de violència i un 39% han acudit al SIAD per demanar informació diversa relacionada amb el fet de ser dones. El perfil d’edat més habitual és el de dones d’entre 30 i 50 anys. 

   

  Reforç de l'equip professional del servei

   

  El reforç que s’ha dut a terme en l’equip professional del SIAD durant aquest any (amb la incorporació de la coordinadora, una treballadora social, una educadora, una psicòloga, una conserge i una advocada), ha permès dur a terme un total de 1210 intervencions amb aquestes dones per diferents problemàtiques. La violència física, la psicològica, la violència sexual i abusos, i l’econòmica, per aquest ordre, han estat les atencions més freqüents. 

   

  Entre el 61% de casos de violència, un 15% han derivat en la tramitació d’un dispositiu d’emergència Atrempo pel seu acompanyament i seguretat. Així mateix, 12 dones han estat ateses d’urgència i derivades a un recurs de llarga estada. 

   

  Intervenció de la Guàrdia Urbana

   

  Així mateix, la Guàrdia Urbana (que treballa de forma coordinada amb el SIAD) ha atès aquest any 158 dones, 64 de les quals amb ordre de protecció tramitada pels jutjats de Badalona que estan en seguiment per la Policia Local i que han estat derivades al SIAD per poder ajudar i incidir en la seva plena recuperació. A banda, la Guàrdia Urbana també té en protecció i seguiment 18 dones que pel seu procés vital actual no poden encara formalitzar una denúncia. 

   

  Tanmateix, es calcula que aquestes xifres representen poc més d’un 10% del total de dones de la ciutat que poden patir algun tipus de violència masclista i que no s’han adreçat a cap servei d’atenció.