Badalona i ADIF acorden explorar vies menys invasives que les tanques

  0

  Badalona i ADIF busquen solucions. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, es va reunir amb la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez, i van acordar explorar vies alternatives a les pantalles acústiques inicialment projectades que permetin, d’una banda, reduir el soroll del tren i al mateix temps protegir la Rambla de la ciutat.

  Durant la reunió, tant l’alcalde com la presidenta d’Adif van coincidir en la necessitat de buscar vies alternatives en aquests punts singulars. Aquestes alternatives hauran de complir amb la normativa europea en matèria ambiental, ajustant-se als paràmetres que marqui l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, però també hauran de protegir un dels espais més emblemàtics de la ciutat, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local.

  Suport d’altres municipis

  Badalona també ha participat en una reunió telemàtica amb representants de 24 municipis de Barcelona i Tarragona per unir-se en bloc i demanar solucions alternatives a les tanques. S’han posat sobre la taula diverses propostes, sobretot centrades en actuar sobre els trens, modernitzant el sistema de frenada. També s’ha plantejat l’opció de situar barreres més baixes i més properes a les vies per reduir el soroll, o canviar els bogis actuals per d’altres de silenciosos.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí